Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Mueslimuffins
Deze muffins worden gevuld met muesli.
De soort muesli die je neemt maakt niet zoveel uit, maar denk er wel aan dat je muesli neemt waar niet teveel ‘stof’ bij zit. Voor dit recept is gebruik gemaakt van muesli met gedroogd fruit en noten en ze waren een groot succes!
Kijk ook eens bij muffins met zomerfruit, plaatkoek met gedroogd fruit en havermoutkoekjes.
Ingrediënten
- 125 ml halfvolle melk
- 125 ml yoghurt
- 225 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 80 ml zonnebloemolie
- 250 gram muesli
- snufje zout
Deze muffins zijn erg lekker als ze nog warm zijn!
Bereidingswijze & foto's
-
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes (dit is geen vereiste, maar maakt het makkelijker om de muffins straks uit de vorm te krijgen).
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Stop de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer door elkaar.
-
Klop, met een garde, in een andere kom de yoghurt, de melk, de suiker, het ei en de olie samen totdat je een samenhangend mengsel hebt.
-
Schep het yoghurtmengsel door de droge ingrediënten (bloem etc.). Zorg dat je korte bewegingen maakt en meteen stopt met roeren zodra het één geheel is. Dit zorgt ervoor dat je luchtige muffins krijgt.
-
Schep de muesli erdoor.
-
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
-
Bak ze in de oven voor 20 – 25 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn.
één link van een andere site
4 Reacties
• Lies op 27 December 2011 ∞
• Lisa op 28 December 2011 ∞
• Greet Van Camp op 18 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞