Mueslimuffins

Deze muffins worden gevuld met muesli.

De soort muesli die je neemt maakt niet zoveel uit, maar denk er wel aan dat je muesli neemt waar niet teveel ‘stof’ bij zit. Voor dit recept is gebruik gemaakt van muesli met gedroogd fruit en noten en ze waren een groot succes!

Kijk ook eens bij muffins met zomerfruit, plaatkoek met gedroogd fruit en havermoutkoekjes.

mueslimuffins muffins met muesli muffins zonder boter ontbijtmuffins
Mueslimuffins
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 125 ml halfvolle melk
  • 125 ml yoghurt
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 175 gram donkere basterdsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 250 gram muesli
  • snufje zout

Deze muffins zijn erg lekker als ze nog warm zijn!

Bereidingswijze & foto's

  1. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes (dit is geen vereiste, maar maakt het makkelijker om de muffins straks uit de vorm te krijgen). 3259485339_47f7b5abd91

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Stop de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer door elkaar.

  4. Klop, met een garde, in een andere kom de yoghurt, de melk, de suiker, het ei en de olie samen totdat je een samenhangend mengsel hebt. 3260317852_fc3c20881b1

  5. Schep het yoghurtmengsel door de droge ingrediënten (bloem etc.). Zorg dat je korte bewegingen maakt en meteen stopt met roeren zodra het één geheel is. Dit zorgt ervoor dat je luchtige muffins krijgt.

  6. Schep de muesli erdoor. 3259485605_594bb740b91

  7. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. 3260319408_64b4b78d971

  8. Bak ze in de oven voor 20 – 25 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn.

3260324676_ca5ac61ed61

één link van een andere site

  1. Van Vakantie! | kat's crea blog op 11 July 2011

4 Reacties

  1. Ik vind ze niet super lekker; ze zijn erg zoet met al dat suiker!

    Lies op 27 December 2011

  2. Hoi Lies, wat jammer dat je ze niet lekker vindt. Smaken verschillen denk ik, wij zijn namelijk dol op deze muffins! Je zou de volgende keer altijd minder suiker kunnen toevoegen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 December 2011

  3. Wat een lekkere muffins. Ik heb wel enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Ik heb wel iets minder suiker (100g) gebruikt en heb wat kaneel in het beslag gedaan. Bedankt voor dit gemakkelijke en heerlijke recept. En nog lekkerder met een beetje perensiroop of abrikozenconfituur.

    Greet Van Camp op 18 February 2012

  4. Hoi Greet, goed om te weten! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

Reactie achterlaten