Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Havermoutkoekjes met rozijnen
Lekkere krokante havermoutkoekjes met rozijnen. Deze koekjes zijn qua structuur te vergelijken met een mueslireep. Je kunt dit recept aanpassen en bijvoorbeeld noten of andere gedroogde vruchten toevoegen.
Dit zijn simpele en gezonde koekjes. Ze bevatten alleen havermout, rozijnen en wat water en boter om het geheel te binden. Dat betekent echter niet dat ze niet yummie zijn, integendeel! De rozijnen geven de koekjes een lekkere zoete smaak en de havermout wordt lekker krokant. Je kunt de koekjes bewaren in een luchtdichte koekjestrommel. Ze blijven op die manier het langste goed.
Kijk ook eens bij appelmoesmuffins, mueslimuffins of plaatkoek met gedroogd fruit.
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 75 – 200 ml kokend heet water
- 100 gram gewassen rozijnen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Doe de havermout met het bakpoeder in een kom en roer het door elkaar.
-
Roer met een houten lepel de gesmolten boter door de havermout heen.
-
Voeg nu het kokend hete water toe. Je wil genoeg water om een samenhangend deeg te creëren. Ik had ongeveer 1,5 dl water nodig.
-
Schep het havermoutdeeg in een (met bakpapier beklede) ovenschaal. Druk met een houten lepel het geheel plat.
-
Bak voor 30 minuten in de oven (eventueel langer) totdat het geheel een goudbruin kleurtje heeft.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde koek in blokjes met een scherp mes.
6 Reacties
• Iris op 13 September 2009 ∞
• Kim op 13 October 2010 ∞
• Ann' op 22 August 2011 ∞
• sarah op 29 February 2012 ∞
• Cindy op 26 March 2012 ∞
• Saskia op 13 October 2012 ∞