Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Koekjes met geconfijte kersen
Vanillekoekjes met geconfijte kersen.
Geconfijte kersen zijn erg makkelijk te krijgen in de supermarkt. Ze worden ook wel biggareaux genoemd. Probeer ook eens deze fruitcake, koekjes met dadels of citroenkoekjes.
Ingrediënten
- 180 gram bloem
- 115 gram roomboter
- 115 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 15 – 20 geconfijte kersen
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Snijd de kersen in stukjes.
-
Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.
-
Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.
-
Voeg de stukjes kers toe. Roer goed door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.
-
Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen.
-
Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.