Perfecte brownies

Het perfecte recept voor brownies.

Dit is het beste recept voor brownies wat ik tot nu toe heb geprobeerd. Ik vond het op deze website. Het is een heerlijke, compacte brownie en het recept is ongelooflijk simpel. Gebruik goede chocola, want dat maakt echt het verschil in dit recept. Probeer ook eens brownie met cacao, brownies met mascarpone of browniecakejes met marshmallow.

Chocolademousse - 001

amerikaanse brownie chocoladekoek perfecte brownies
Perfecte brownies
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stukjes

Ingrediënten

  • 300 gram kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 170 gram boter
  • 125 gram pure chocola
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 160°C

  1. Smelt de boter en laat even afkoelen.

  2. Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, eieren, gesmolten boter en het zout in een kom. Roer door elkaar met een houten lepel en stop meteen als het gemengd is. Brownie - 002

  3. Snij de chocola in stukjes.

  4. Roer de chocola door het bloemmengsel. Brownie - 005

  5. Beleg een middelgrote, rechthoekige bakvorm met bakpapier.

  6. Schep het beslag in de vorm. Verdeel zo goed mogelijk over de bodem, maar ben niet te perfectionistisch. Brownie - 006

  7. Bak de brownie 25 – 30 minuten in de oven. Een prikker moet er schoon weer uitkomen (zorg dat je niet in een chocoladestuk prikt, want die zijn gesmolten).

  8. Til de brownie met het bakpapier uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud is deze brownie heerlijk! Brownie - 011

Brownie - 034

31 Reacties

  1. Deze brownie blijft zo “nat” van binnen, ik heb hem er een poos langer in laten staan. Het resultaat was een harde korst maar, nog steeds “nat” van binnen! Niet echt mijn smaak!!

    mariska op 5 January 2011

  2. Ha Mariska,

    Wat vervelend dat de brownie niet echt je smaak was. Toch denk ik dat er iets mis is gegaan in je oven. Deze brownies zijn niet zo luchtig als cake, maar zeker niet nat van binnen. Als je een harde korst hebt en een natte binnenkant, lijkt het me dat je oven meer warmte geeft aan de bovenkant dan aan de onderkant. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 January 2011

  3. Dit zijn echt perfecte brownies!! Wat een heerlijk recept!! Ik heb het al 5 keer gemaakt. Ik doe er wat extra chocola bij. Verrukkkelijk dit recept hoor! Thx for sharing!

    yvette op 8 July 2011

  4. Voor het eerst heb ik brownies gemaakt. En ze smaken heerlijk.

    Wat ik me alleen afvraag waar had ik me blik moeten plaatsen in de oven? Dat staat niet in het recept vermeld. heb het nu onder het midden gedaan in me oven. (waarschijnlijk prima want ze smaken heerlijk en het ziet er ook mooi uit van binnen toen ik het in stukken snee)

    en ga zekere meer recepten uitproberen van jullie site.

    hartelijke groeten, Fieneke

    fieneke op 25 August 2011

  5. Hoi Fieneke, Het blik moet gewoon in het midden van de oven staan. Als het anders is, zetten we dat erbij. Hartstikke leuk om te horen dat ze lekker waren! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 August 2011

  6. Hey

    Bij mij zijn deze brownies ook enorm nat en vooral vettig… We hebben ze ook langer in de oven gelaten maar dit maakte niks uit… weet iemand waar dit misloopt? Op hoeveel graden moeten deze staan, op welke ovenstand, etc… Dan kan ik misschien zien waar de fout zit

    Groetjes

    Stephanie op 9 September 2011

  7. Hoi Stephanie, oh wat raar? Wat voor een soort chocola heb je gebruikt? En wat voor soort boter? Deze dingen kunnen echt een verschil maken in het eindresultaat. Ik gebruik altijd extra bittere pure chocola (AH merk) en ongezouten roomboter (Campina). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 11 September 2011

  8. Een tijdje geleden heb ik jullie website ontdekt en sindsdien heb ik al aardig wat van jullie recepten uitgeprobeerd. Jullie hebben er echt een super mooie site van gemaakt en de recepten zijn heel duidelijk. Deze brownies zijn ook weer heerlijk! Ik had een ovenschaal gebruikt om ze in te bakken omdat ik nog geen brownievorm heb, maar dat was niet zo’n succes. Hij moest daardoor veel langer in de oven blijven. Maar het resultaat was nog steeds super! Ik ga zo snel mogelijk een brownievorm kopen :)

    AW op 23 October 2011

  9. Hoi AW, Wat een leuk compliment, bedankt! Was de ovenschaal kleiner dan 20 x 30 cm dan? Want het zou niet zoveel moeten uitmaken, alleen als je een andere grootte hebt gebruikt, merk je het verschil wel. Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 23 October 2011

  10. De ovenschaal is 21×33 cm en van keramiek. Zou het daardoor komen? Groetjes!

    AW op 29 October 2011

  11. Hoi, blijft de vraag staan: op welke temperatuur moet de oven?

    A. op 5 November 2011

  12. Hoi Anouk, staat boven het recept: 160 graden.

    Lisa op 5 November 2011

  13. De dag voordat we op wintersport gingen heb ik deze brownies gemaakt in een 20×20 bakvorm. Ik heb de baktijd iets verlengd. En daar zat ik dan: op een terrasje in de zon met een prachtig uitzicht over de weidse witte bergwereld. Net een veel te dure en onsmakelijke salade gegeten, maar dan…. open ik mijn rugzak en haal er een klein zilveren pakje uit. Terwijl de mensen om mij heen nieuwschierig toekijken wat er in dat pakje zit, begin ik volgens mijn man helemaal te stralen. Ik geniet van mijn ‘home made brownie’ (mag eigenlijk niet picknicken op het terras) en proef die heerlijke ‘kleffe’ en van buiten (zelfs na een paar dagen) nog steeds krokante superlekkere brownie! Heel erg bedankt voor dit perfecte recept!

    jacquellien op 27 February 2012

  14. Wat een prachtig verhaal, Jacquellien! En goed om te weten dat hij na een paar dagen nog steeds zo lekker is, zo lang redt hij het bij ons meestal niet :). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 March 2012

  15. Hey :) ik lees hier veel positieve reacties, dus wil ik deze brownies graag proberen voor moederdag, maar ik vraag me af voor hoeveel personen deze ongeveer zijn? :s xx

    Ina op 8 May 2012

  16. oei, sorry, ik lees nu dat het voor 12 stukjes is ;)

    Ina op 8 May 2012

  17. Ik maak deze brownies voor een klassenfeest, en ze zijn in de oven. Het was na 30 minuten nog vochtig, ik heb de oven op 200 graden gedaan en nu zitten ze er 50 minuten in, gelukkig zijn ze nu wel droog:) Het ruikt echt heerlijk!<3

    groetjes,

    Charlotte

    Charlotte Hirschi op 11 July 2012

  18. Ziet er goed uit! bedankt voor het delen:) Ik ga het morgen uitproberen! alleen had ik nog een vraagje,

    stel ik wil gesmolten marshmellows toevoefen bij dit recept, zou dat mogelijk zijn? (Ik ben een beginner en ik ben bang dat ie te hard wordt, of niet past met de brownies..)

    Nora op 21 July 2012

  19. @ Nora marshmallows smelten boven 40 graden, dus die zijn niet terug te vinden in je brownies. Je zou wel een glazuur van marshmallows kunnen maken, zoals in dit recept. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 July 2012

  20. Ze zijn errug lekker! Wel wat langer in de oven gedaan. Vandaag nog een keer maken om woe mee in het vliegtuig mee te nemen :-) Hmmm

    nathalie op 23 July 2012

  21. Ziet er heerlijk uit, Maar kan je cacao ook vervangen door er nog meer chocola aan toe te voegen. Of krijg je dan niet zo’n smaak. en moet je de chocola zelf nog smelten of gewoon zo nog in stukjes in de oven stoppen

    Ik wil ze zo snel mogelijk maken maar ik wacht even op een antwoord. liefss

    xx op 2 August 2012

  22. @ xx nee, dat zou ik niet doen. De cacao geeft een diepere chocoladesmaak, dus die zou ik zeker niet weglaten (bovendien is het ook belangrijk voor de structuur van de brownie). De chocola hak je in stukjes en voeg je zo toe aan de brownie (dus die hoef je niet meer te smelten). Veel succes ermee!

    Lisa op 2 August 2012

  23. ik had ook nog een vraagje voor ik ze ga maken, op welke overstand moeten ze gebakken worden? gewoon hetelucht?

    Suus op 26 November 2012

  24. Hoi Suus, ik gebruik eigenlijk altijd de boven- en onderwarmtestand. Als je hetelucht gebruikt, zou ik de temperatuur wat verlagen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 November 2012

  25. Heeeeeerlijke brownies, kan niet anders zeggen! Zacht van binnen, krokant van buiten. Ik had melkchocolade, pure en witte chocolade chips toegevoegd, dus dat ziet er ook nog eens leuk uit als het gesneden is. Heel erg bedankt voor het delen van het recept!

    Rieneke op 4 December 2012

  26. voor hoeveel mensen is dit recept

    pittoyobe op 19 December 2012

  27. Staat linksboven in het scherm: het zijn 12 stukjes.

    Lisa op 19 December 2012

  28. ik heb het bakpapier in het bakblik vervangen door deze in de vetten met boter, dit werkt prima! vergeet dan alleen niet het bakblik met boter te bestrooien. brownies waren super lekker!

    brenda op 14 February 2013

  29. Het is echt een heerlijk recept om als uitgangspunt te gebruiken :-))!! Ik heb wel namelijk enige aanpssingen gedaan! Dit omdat ik de hoeveelheid suiker erg veel vond en heb in plaats daarvan 100 gr biologische rietsuiker en 150 gram biologische kristalsuiker gebruikt in combinatie met 75 % chocola en 72% chocola van swiss. Verder ook de temperatuur verhoogd naar 200 graden en tijd met 17 min verlengd. Voor de vorm gebruikte ik een vierkante bakvorm, met olijve olie en kwastje ingesmeerd en iets boven de helft op een roostertje in de oven. het resultaat was super! Beslist niet te nat en goed krokant na het afkoelen, op deze manier een ware aanrader!!!

    mariska op 23 March 2013

  30. Ik ga deze brownies nu maken voor de 21ste verjaardag van mijn broer :) Is het ook goed als ik ipv pure chocolade, melk chocolade gebruik?

    cassandra op 23 April 2013

  31. @ Cassandra ja hoor, melkchocola kan ook.

    Lisa op 23 April 2013

Reactie achterlaten