Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocolade-marshmallowtaart
Niet echt een geschikte taart voor de goede voornemens, maar voor sommige taartjes moet je een uitzondering maken. Deze chocolade-marshmallowtaart is daar een van.
Een heerlijke, zachte chocoladecake besmeerd met roze marshmallowglazuur, can it get any better? Ideaal voor verjaardagen of andere feestelijke gelegenheden. Wat ik belangrijk vind als ik een taart maak, is dat hij niet te gecompliceerd is (of soms juist wel, zie de chocolade-carameltaart) en dat ik de ingrediënten allemaal in huis heb. Nu ben ik niet te lui om naar de winkel te fietsen (oké, soms wel), maar het is gewoon fijn als de dingen die je wil gebruiken in de kast staan. In dit recept wordt gecondenseerde melk gebruikt. Iets waar ik nog nooit van had gehoord voordat ik naar Engeland ging. Het wordt daar gebruikt in cakes en andere recepten (bijvoorbeeld fudge). In Nederland is het ook makkelijk te krijgen. Het staat in de supermarkt meestal bij de bakproducten of bij de koffiemelk. Let op: zet deze taart na het glazuren niet in de koelkast. Het glazuur wordt dan korrelig. Je kunt de taart het beste op kamertemperatuur bewaren. Je kunt de taart ook versieren, bijvoorbeeld met chocolaatjes of knip mini-marshmallows doormidden en strooi ze op de taart.
Probeer ook eens chocoladefudge met marshmallows, Nigella’s ouderwetse chocoladetaart of Rocky Road Cake.
Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram cacaopoeder
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 100 gram pure chocola
- 2 eieren
- 1 dl kokend water
- 200 gram gecondenseerde melk (wat te doen met de rest van de inhoud)
Voor het marshmallowglazuur
- 100 gram marshmallows
- 30 gram poedersuiker
- 2 eetlepels heet water
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en een snufje zout in een grote kom.
-
Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, het water en de chocola (in stukjes gebroken) in een pan en zet hem op laag vuur. Laat alles zachtjes smelten tot een geheel terwijl je met een houten lepel roert.
-
Laat het mengsel even afkoelen. Klop de eieren los.
-
Meng het chocolademengsel met het cacaomengsel.
-
Roer met een lepel alles goed door elkaar.
-
Voeg de eieren toe. Roer opnieuw.
-
Giet het beslag in de taartvorm en zet deze 35 minuten in de oven.
-
Haal, als de tijd voorbij is, de taart uit de oven en laat afkoelen. Vertrouw op de 35 minuten, een satéprikker zal er namelijk niet schoon uitkomen. Als de bovenkant nog niet gebakken is, laat de taart dan nog maximaal 5 minuten in de oven staan. Laat zeker 1 uur staan voordat je het glazuur op de taart smeert.
Het glazuur maken
-
Stop de marshmallows in een hittebestendige schaal en zet ze 50 sec. in de magnetron op vol vermogen. De marshmallows zijn nu zacht.
-
Neem een lepel en meng de marshmallows tot één geheel.
-
Voeg al roerend poedersuiker toe. Je krijgt nu een erg droog mengsel.
-
Voeg twee eetlepels heet water toe en meng door elkaar. Doe dit eetlepel voor eetlepel totdat je de juiste dikte hebt bereikt.
-
Smeer het glazuur met een lepel over de chocoladetaart heen. Laat hard worden.
9 Reacties
• Trudie op 9 February 2009 ∞
• Eveline op 2 June 2009 ∞
• Lisa op 2 June 2009 ∞
• Marian op 10 December 2010 ∞
• Lisa op 12 December 2010 ∞
• Elisa op 12 March 2011 ∞
• Arjan op 12 March 2011 ∞
• Marian op 9 July 2011 ∞
• Irene op 18 May 2012 ∞