Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Brownie cupcakes met marshmallow
Chocoladecakejes met een laag van marshmallow, gedoopt in gesmolten chocola.
Probeer ook eens marshmallowkoekjes, rocky road cake of chocoladecakejes met mokka.
Ingrediënten
- 190 gram roomboter
- 190 gram pure chocola
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 250 gram kristalsuiker
- 115 gram bloem
Voor de marshmallowlaag
- 60 ml water
- 60 ml glucosestroop
- 170 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel poedergelatine
- 2 eetlepels koud water
- 2 eiwitten
- 1/4 theelepel vanille extract
Voor de chocoladelaag
- 200 gram melkchocola
- 50 gram witte chocola
Bereidingswijze & foto's
Cakejes maken
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bekleed een muffinvorm met papieren bakjes of vet hem goed in.
-
Laat de boter en chocola smelten in een pan op laag vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
-
Klop in een kom de eieren los met de suiker en de vanille.
-
Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Klop met een garde.
-
Voeg de bloem toe en klop totdat je een glad beslag hebt.
-
Vul de muffinvormpjes voor de helft met het beslag.
-
Bak de cakejes 17 – 20 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt.
-
Laat de cakejes helemaal afkoelen.
Marshmallow maken
-
Meng in een steelpan het water, de glucosestroop en de suiker. Zet de pan op laag vuur en blijf rustig roeren totdat de suiker is opgelost. Breng het mengsel nog niet aan de kook, anders krijg je suikerkristallen!
-
Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes koken zonder te roeren (je kunt het mengsel wel bewegen door de pan te bewegen). Zet een bakje ijswater klaar (koud water met een ijsklontje) en laat er af en toe een bolletje in vallen. Als het mengsel vorm houdt, is de siroop klaar (na ongeveer 8 – 10 minuten koken). Als je een suikerthermometer hebt: het mengsel is klaar op 114°C.
-
Meng de poedergelatine met het koude water in een kom en roer door elkaar om de gelatine op te lossen.
-
Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en roer door elkaar. Het mengsel begint een beetje te schuimen en zinkt daarna weer in.
-
Klop de eiwitten stijf totdat je zachte pieken hebt.
-
Klop het suikermengsel 3 – 5 minuten totdat je een dikke, witte stroop hebt.
-
Meng de eiwitten met het suikermengsel. Voeg de vanille toe en mix met een elektrische mixer totdat je een dikke, romige massa hebt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het mengsel moet vorm houden.
-
Schep het marshmallowmengsel in een spuitzak.
De cakejes afmaken
-
Spuit de marshmallow op de chocoladecakejes. Laat minimaal 1,5 uur staan.
-
Smelt de donkere chocola langzaam au bain marie of in de magnetron. Let op dat je de chocola niet te lang verhit.
-
Doop de cakejes in de chocola. Draai ze rond om de randen ook te bedekken.
-
Smelt de witte chocola en maak chocoladepatronen op de cakejes.
-
Zet de cakejes in de koelkast om hard te worden.
3 Reacties
• Jen @ MaplenCornbread op 3 August 2009 ∞
• Iris op 7 August 2009 ∞
• Iris op 12 May 2010 ∞