Millefeuille met aardbeien en slagroom

Een lekker toetje!

Millefeuille betekent duizend laagjes, nou is dat lichtelijk overdreven, maar het verwijst naar de laagjes die ontstaan als je het bladerdeeg bakt. Deze versie van dit Franse toetje bestaat uit drie lagen bladerdeeg, gevuld met slagroom en verse aardbeien. Wij gebruikten twee langwerpige plakjes bladerdeeg, als je de vierkanten versies gebruikt, dan zou ik er drie gebruiken. Dit toetje moet je meteen serveren als het gemaakt is. Wil je het wat eerder maken, dan zou ik wat mascarpone door de slagroom heen kloppen, zodat het stevig blijft.

Probeer ook eens aardbeien-marshmallowmousse, gemarineerde aardbeien met slagroom of deze vanilleterrine met vers fruit.

millefeuille Toetjes verse aardbeien
Millefeuille met aardbeien en slagroom
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 200 ml ongeslagen slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 250 gram verse aardbeien
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken bladerdeeg op het bakpapier. Zet een bakplaat op de plakken bladerdeeg en leg er bijvoorbeeld een ovenschaal in. Zet het bladerdeeg in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

  2. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Verwijder de kroontjes en snij de helft van de aardbeien in plakjes. Laat de rest heel.

  3. Haal het bladerdeeg uit de oven, verwijder de bakplaat en leg de plakken met bakpapier en al op een rooster. Laat helemaal afkoelen.

  4. Halveer het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en meng door de slagroom. Voeg de poedersuiker toe en klop het geheel met een elektrische mixer tot stijve pieken. Schep in een spuitzak met een rond spuitmondje.

  5. Snij de plakken bladerdeeg met een scherp mes in drie gelijke stukken.

  6. Leg een van de plakjes op een bord. Spuit een laagje slagroom op het bladerdeeg. Beleg met de plakjes aardbei. Spuit op de aardbeien nog een klein toefje slagroom, zodat de volgende laag goed plakt. Herhaal met de volgende laag. Bouw vervolgens de andere millefeuille op dezelfde manier op.

  7. Stop de poedersuiker in een zeefje en bestrooi de millefeuilles met poedersuiker. Decoreer met de rest van de aardbeien en serveer meteen.

2 Reacties

  1. Hallo Lisa, Ziet er weer ontzettend goed uit! Als ik het goed begrijp leggen jullie iets zwaars (bakplaat + ovenschaal) om het bladerdeeg plat te houden. En het wordt gewoon bruin en gaar? Goede tip. groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 28 June 2013

  2. Hoi Caroline, klopt ja. Omdat je de bakplaat met bakbonen of een zware ovenschaal op het bladerdeeg legt, gaat het bladerdeeg niet bol staan. En het wordt inderdaad gewoon bruin en gaar (net zoals bijvoorbeeld bladerdeeglagen in een tompouce). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 June 2013

Reactie achterlaten