Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Citroencakejes
Lekkere, luchtige cakejes met citroensmaak.
Dit recept is gebaseerd op het recept voor citroencakejes in Rachel Allen’s Bake.
Kijk ook eens bij citroenkoekjes, citroenkoekjes met passievrucht of lentecakejes.
Ingrediënten
- 125 gram witte basterdsuiker
- 125 gram roomboter
- 2 eieren
- 155 gram zelfrijzend bakmeel
- Halve citroen
Voor de boterglazuur
- 60 gram roomboter
- 150 gram poedersuiker
- Halve citroen
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Mix in een kom de boter romig met de basterdsuiker.
-
Rasp de schil van de hele citroen. Zet de helft apart om straks te gebruiken voor het glazuur. Pers de citroen uit.
-
Voeg de geraspte schil én 1 eetlepel citroensap toe aan de suikerboter.
-
Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eiermengsel en schep het met een spatel door elkaar.
-
Schep het beslag in de papieren vormpjes.
-
Bak de cakejes voor 15 – 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
-
Smelt de boter in de magnetron tot het zacht is (maar niet vloeibaar).
-
Zeef de poedersuiker boven de boter en mix samen tot een samenhangend geheel.
-
Schep de geraspte citroenschil erdoorheen. Voeg 1 eetlepel vers geperst citroensap toe.
-
Roer alles goed door elkaar en laat even staan. Glazuur vervolgens de cakejes (met een lepel of een spuitzak).
-
Garneer eventueel met geraspte citroenschil of een geconfijte kers.
6 Reacties
• Iris op 5 April 2009 ∞
• Lala op 23 August 2010 ∞
• Meridan op 28 December 2010 ∞
• jemj op 16 January 2011 ∞
• Lisa op 16 January 2011 ∞
• Marian Weststrate op 1 October 2013 ∞