Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Rigatoni met asperges en eekhoorntjesbrood
Een heerlijke, vegetarische pastamaaltijd met asperges, erwtjes, eekhoorntjesbrood, prei, verse peterselie en pecorino.
Dit recept komt uit Gino’s Pasta. Het is een lekker, fris gerecht dat simpel is om te maken. De textuur van eekhoorntjesbrood lijkt op dat van vlees, waardoor je echt geen vlees mist.
Probeer ook eens fusilli met spekjes, erwtjes en Parmezaanse kaas, spaghetti in paprikasaus of linguine met kastanjechampignons.
Ingrediënten
- 400 gram groene asperges
- 50 gram gezouten boter
- 200 gram erwtjes
- 30 gram gedroogd eekhoorntjes- brood
- 2 stuks prei
- 200 ml kookroom
- 3 eetlepels versgehakte peterselie
- 2 snufjes gerookt paprikapoeder
- 500 gram rigatoni
- 60 gram geraspte Pecorino
- Naar smaak zout
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de porcini in een bak met warm water en laat 15 minuten staan, giet ze daarna af. Maak ondertussen de prei schoon en snij in stukjes van een halve centimeter, was ze daarna goed. Ontdooi de erwten.
-
Snij de onderkant van de groene asperges af. Snij ze vervolgens in stukken van 2 cm.
-
Breng twee flinke pannen met water aan de kook. Voeg de aspergestukjes aan een van de pannen toe en kook ze 2 minuten. Giet ze af en zet ze onder de koude kraan om te voorkomen dat ze verkleuren.
-
Smelt de boter in een grote bakpan en voeg de erwtjes, geweekte champignons, prei en asperges toe. Roerbak ze voor 5 minuten.
-
Stop ondertussen de pasta in de pan en kook voor 11 – 12 minuten (of volg de instructies op de verpakking).
-
Giet de room bij het aspergemengsel. Roerbak voor een minuut terwijl je blijft roeren.
-
Voeg de versgehakte peterselie en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en haal de pan van het vuur.
-
Giet de pasta af en stop terug in de pan. Schep het aspergemengsel erbij en roer door elkaar voor 30 seconden, zodat de smaken zich kunnen mengen.
-
Verdeel de pasta over vier borden. Bestrooi met pecorino en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.