Home Page › Wereld › Amerika ›
Marshmallows
Maak je eigen marshmallows!
Marshmallows maken is eigenlijk best wel makkelijk. Je hebt er wel alleen wat specifieke ingrediënten voor nodig die in Nederland soms wat moeilijk te krijgen zijn. Ik bestel mijn glucosestroop altijd bij de webshop van deze website. Daar verkopen ze ook eiwitpoeder, wat een veiligere optie is dan het gebruiken van rauw eiwit. Probeer het eens!
Dit recept voor marshmallows is afkomstig van Gale Gand. Je kunt het ook gebruiken voor het maken van marshmallowkoekjes, marshmallowcakejes of probeer eens een rocky road cake! Rooster de marshmallows ook eens boven een kampvuur of dip ze in chocola!
Ingrediënten
- 60 ml water
- 60 ml glucosestroop
- 170 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel poedergelatine
- 2 eetlepels koud water
- 2 eiwitten
- 1/4 theelepel vanille extract
Bereidingswijze & foto's
-
Meng in een steelpan het water, de glucosestroop en de suiker. Zet de pan op laag vuur en blijf rustig roeren totdat de suiker is opgelost. Breng het mengsel nog niet aan de kook, anders krijg je suikerkristallen!
-
Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes koken zonder te roeren (je kunt het mengsel wel bewegen door de pan te bewegen). Zet een bakje ijswater klaar (koud water met een ijsklontje) en laat er af en toe een bolletje in vallen. Als het mengsel vorm houdt, is de siroop klaar (na ongeveer 8 – 10 minuten koken). Als je een suikerthermometer hebt: het mengsel is klaar op 114°C.
-
Meng de poedergelatine met het koude water in een kom en roer door elkaar om de gelatine op te lossen.
-
Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en roer door elkaar. Het mengsel begint een beetje te schuimen en zinkt daarna weer in.
-
Klop de eiwitten stijf totdat je zachte pieken hebt.
-
Klop het suikermengsel 3 – 5 minuten totdat je een dikke, witte stroop hebt.
-
Meng de eiwitten met het suikermengsel. Voeg de vanille toe en mix met een elektrische mixer totdat je een dikke, romige massa hebt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het mengsel moet vorm houden.
-
Beleg een bakvorm van ongeveer 15 bij 20 cm met bakpapier. Bestrooi met poedersuiker.
-
Schep het marshmallowmengsel in het bakblik en laat 3 – 5 uur staan. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en gebruik een scherp mes om de marshmallows te snijden. Bestrooi het mes met poedersuiker als het te plakkerig is.
5 Reacties
• herwig van cotthem op 13 May 2010 ∞
• Lisa op 13 May 2010 ∞
• Es* op 11 February 2012 ∞
• Es* op 11 February 2012 ∞
• Lisa op 11 February 2012 ∞