Thaise pompoensoep

Een Thaise variatie op pompoensoep.

Laat het chilipoeder weg als je niet van pittig eten houdt of voeg wat meer toe als je juist wel dol bent op pittig eten. Probeer ook eens goedgevulde pompoensoep, pompoensoep of gevulde pompoen met linzen.

pittige pompoensoep thaise pompoensoep
Thaise pompoensoep
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
3 - 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 limoenen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 3 cm verse gember
  • mespuntje chilipoeder
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • Optioneel geraspte kokos

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes. Leg ze op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en rooster de pompoen voor 20 minuten. Haal de pompoen uit de oven en zet apart. DSC_0019 DSC_0023

  3. Pel de ui en snij in stukjes. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak 5 minuten op laag vuur.

  5. Voeg de currypasta en het chilipoeder toe en roer goed door elkaar. DSC_0026 DSC_0027

  6. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg het sap en de geraspte schil toe aan het uimengsel. DSC_0029

  7. Voeg de gember toe aan het uimengsel en roerbak voor een paar minuten.

  8. Voeg de bouillon, vissaus en de kokosmelk toe. DSC_0032 Pompoensoep1

  9. Voeg de pompoenstukjes toe en roer door elkaar. Breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep dan met een staafmixer. DSC_0036

  10. Proef de soep en voeg eventueel nog wat limoensap, vissaus of chilipoeder toe. De soep moet een combinatie zijn van zuur, zout, zoet en pittig. Serveer de soep in kommen eventueel met wat geraspte kokos en wat dun gesneden limoen. DSC_0042

DSC_0056

2 Reacties

  1. Vanmiddag gemaakt, hmmm zalig! Inderdaad een mix van zoet, zuur en pittig. Voor herhaling vatbaar :-)

    nathalie op 15 September 2012

  2. @ Nathalie wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 September 2012

Reactie achterlaten