Home Page › Wereld › Overig Azië ›
Thaise pompoensoep
Een Thaise variatie op pompoensoep.
Laat het chilipoeder weg als je niet van pittig eten houdt of voeg wat meer toe als je juist wel dol bent op pittig eten. Probeer ook eens goedgevulde pompoensoep, pompoensoep of gevulde pompoen met linzen.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 2 limoenen
- 500 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel rode currypasta
- 3 cm verse gember
- mespuntje chilipoeder
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel vissaus
- Optioneel geraspte kokos
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes. Leg ze op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en rooster de pompoen voor 20 minuten. Haal de pompoen uit de oven en zet apart.
-
Pel de ui en snij in stukjes. Schil de gember en rasp fijn.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak 5 minuten op laag vuur.
-
Voeg de currypasta en het chilipoeder toe en roer goed door elkaar.
-
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg het sap en de geraspte schil toe aan het uimengsel.
-
Voeg de gember toe aan het uimengsel en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg de bouillon, vissaus en de kokosmelk toe.
-
Voeg de pompoenstukjes toe en roer door elkaar. Breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep dan met een staafmixer.
-
Proef de soep en voeg eventueel nog wat limoensap, vissaus of chilipoeder toe. De soep moet een combinatie zijn van zuur, zout, zoet en pittig. Serveer de soep in kommen eventueel met wat geraspte kokos en wat dun gesneden limoen.
2 Reacties
• nathalie op 15 September 2012 ∞
• Lisa op 16 September 2012 ∞