Bietenhummus met walnoten

Hummus van rode bieten, heerlijk als dip!

Het recept voor deze heerlijke hummus komt uit River Cottage Everyday. In plaats van de traditionele kikkererwten, gebruik je hier rode bieten. Het is een ideaal mengsel om groente of brood in te dippen of serveer op een stokbroodje. Voor het oude brood in dit recept, heb ik twee boterhammen geroosterd en daar de korst dan verwijderd. Je kunt de bieten zelf koken, of koop ze kant-en-klaar in de winkel (in een vacuümverpakking).

Probeer ook eens hummus met kikkererwten, guacamole of baba ganoush.

bietenhummus hoemoes houmous hummus humus rode bieten
Bietenhummus met walnoten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 25 gram oud brood
  • 200 gram gekookte rode bieten
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Naar smaak zout en peper
  • Naar smaak extra vierge olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de walnoten in een pan en rooster ze totdat ze goudbruin worden. Zet apart. Rooster nu het komijnzaad in dezelfde pan totdat ze geurig worden (niet langer dan 1 minuut). Stop het komijnzaad in een vijzel en maal fijn.

  2. Scheur het brood in kleine stukjes en stop in een keukenmachine of blender met de walnoten. Maal het brood met de walnoten fijn.

  3. Snij de bieten in blokjes en voeg toe aan het walnotenmengsel. Pel de knoflook en kneus het teentje, voeg de helft van de knoflook samen met de tahini en een flinke snuf van het gemalen komijnzaad toe aan het walnotenmengsel. Pers het sap van de citroen uit (de rest heb je niet nodig) en voeg toe aan het bietenmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper en maal het mengsel fijn.

  4. Proef het mengsel en voeg eventueel nog wat komijnzaad, knoflook, citroensap, zout of peper toe, totdat je tevreden bent met de smaak. Voeg op dit moment eventueel wat extra vierge olijfolie toe (ik heb ongeveer 1,5 theelepel toegevoegd). Bewaar het mengsel in de koelkast, maar breng voor het serveren terug op kamertemperatuur.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten