Home Page › Wereld › Amerika ›
Zuid-Amerikaanse drumsticks
Heerlijke, krokante drumsticks, gebakken in de oven.
Eigenlijk zou je deze drumsticks moeten frituren, maar om ze niet al vettig te maken heb ik ervoor gekozen om ze in de oven te bakken. Ze krijgen een heerlijk krokant korstje! Cajunkruiden verschillen in pittigheid, voeg minder toe als je een pittige soort gebruikt. Voeg chilipoeder naar smaak toe om het geheel pittiger te maken. Deze drumsticks zijn heerlijk op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met tomatensalsa of chilisaus.
Probeer ook eens sticky drumsticks, Thaise kip in mangosaus of gebraden kip met groenten.
Ingrediënten
- 4 drumsticks
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels griesmeel
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 6 eetlepels paneermeel
Eet deze drumsticks eens bij gekruide aardappeltjes en een spinaziesalade met sinaasappel.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220°C
-
Trek en snijd de huid van de drumsticks af. Was ze met water en dep ze enigszins droog met keukenpapier.
-
Klop het ei los met het water.
-
Schud het paneermeel in een aparte kom.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Besprenkel de drumsticks eventueel nog met olijfolie en extra zout en peper.
-
Bak de drumsticks in 30 minuten gaar.
Er zijn nog geen reacties.