Home Page › Wereld › China ›
Wokschotel met aubergine en Hoisinsaus
Een lekker vegetarisch gerecht!
Eigenlijk eten wij helemaal niet zo vaak aubergine, terwijl het zo’n lekkere, vlezige groente is! In deze wokschotel mis je dan ook echt geen vlees. Het recept is gebaseerd op dit recept van BBC Good Food.
Probeer ook eens Chinese nasi, vegetarische noedels met Quorn of rundvlees in zwartebonensaus.
Ingrediënten
- 125 gram basmatirijst
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 4 bosuitjes
- 100 ml Hoisinsaus
- 40 ml water
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
-
Snij de aubergine, de paprika’s en de bosuitjes in stukjes.
-
Verhit de olie in een wokpan. Voeg de aubergine toe en roerbak voor 10 – 12 minuten of totdat ze gaar zijn. Voeg de paprika’s en de bosuitjes toe en roerbak voor nog eens 6 minuten.
-
Voeg de Hoisinsaus en het water toe en breng aan de kook. Roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en serveer de schotel met de rijst.
Er zijn nog geen reacties.