Salade met kip en avocado

Deze salade is gebaseerd op een recept voor ‘leftovers’ van de gestoofde kip uit Nigella’s Kitchen. Helaas hadden we geen bacon, maar ik heb dat vervangen door salami, ook lekker. Wij hebben dit gegeten als een maaltijdsalade.

Probeer ook eens salade met avocado, maaltijdsalade met kip en aardappel of Jamie’s caesarsalade.

Salade met kip en avocado
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 1 theelepel knoflookolie
  • 6 plakjes salami
  • 75 gram gemengde sla
  • 225 gram gestoofde kip
  • 2 avocado’s
  • 10 cherrytomaten
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Optioneel olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de salami even kort (hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden). Haal ze uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Salade met kip en avocado - 006 Salade met kip en avocado - 012

  2. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de kip eroverheen. Salade met kip en avocado - 010 Salade met kip en avocado - 023

  3. Haal de schil van de avocado’s af en snij het vlees in stukjes. Verdeel over de borden. Salade met kip en avocado - 024 Salade met kip en avocado - 028 Salade met kip en avocado - 031

  4. Voeg de mosterd toe aan de bakpan. Voeg de azijn en de peper toe en klop goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de salades. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als er niet genoeg dressing is. Salade met kip en avocado - 034 Salade met kip en avocado - 037

  5. Verdeel de salami over de salade. Halveer de tomaten en verdeel over de borden. Serveer met brood. Salade met kip en avocado - 043

Salade met kip en avocado - 074

2 Reacties

  1. Het was heerlijk. Ik doe er alleen volgende keer iets meer salami in :). Toppertje deze!!!

    op 15 June 2011

  2. Hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 June 2011

Reactie achterlaten