Home Page › Diner › Gevogelte ›
Salade met kip en avocado
Deze salade is gebaseerd op een recept voor ‘leftovers’ van de gestoofde kip uit Nigella’s Kitchen. Helaas hadden we geen bacon, maar ik heb dat vervangen door salami, ook lekker. Wij hebben dit gegeten als een maaltijdsalade.
Probeer ook eens salade met avocado, maaltijdsalade met kip en aardappel of Jamie’s caesarsalade.
Ingrediënten
- 1 theelepel knoflookolie
- 6 plakjes salami
- 75 gram gemengde sla
- 225 gram gestoofde kip
- 2 avocado’s
- 10 cherrytomaten
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Versgemalen peper
- Optioneel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de olie in een pan en bak de salami even kort (hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden). Haal ze uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten.
-
Verdeel de sla over twee borden en verdeel de kip eroverheen.
-
Haal de schil van de avocado’s af en snij het vlees in stukjes. Verdeel over de borden.
-
Voeg de mosterd toe aan de bakpan. Voeg de azijn en de peper toe en klop goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de salades. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als er niet genoeg dressing is.
-
Verdeel de salami over de salade. Halveer de tomaten en verdeel over de borden. Serveer met brood.
2 Reacties
• op 15 June 2011 ∞
• Lisa op 21 June 2011 ∞