Home Page › Diner ›
Salade met avocado
Een lekkere, frisse salade met avocado, tomaat, ui en een limoendressing.
Probeer ook eens salade met pijnboompitten en blauwe kaas, salade met olijven en Parmezaanse kaas of deze salade met feta en pecannoten.
Ingrediënten
- 75 gram veldsla
- 75 gram eikenbladsla
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel limoensap
Voor de dressing
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel crème fraîche
- 1,5 eetlepel olijfolie
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de ui in dunne ringen en meng met de rode wijnazijn. Bedek met plastic folie en laat 1 uur staan.
-
Meng de veldsla en de eikenbladsla en verdeel over een grote schaal of in een kom.
-
Ontzaad de tomaten en snij het vruchtvlees in reepjes. Verdeel over de sla.
-
Pel de avocado, haal de pit eruit en snij in reepjes. Besprenkel met de limoensap. Verdeel samen met de uien over de sla.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Besprenkel de salade met de dressing en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.