Zevenlaagskoek

Een heerlijke koek met verschillende lagen.

Twee maanden geleden gingen Karin en ik samen bakken om te trakteren voor onze verjaardagen op school. Karin nam het recept mee voor deze lekkere repen. Ik had er nog nooit van gehoord en dat zegt wat, want ik ben dol op plaatkoeken! De koek was heerlijk en Karin was zo lief om het recept te delen (bedankt!).

Deze koek bestaat uit verschillende lagen. En nadat ik toevallig een soortgelijk recept vond in Baked: new frontiers in baking (de ‘baked bars‘), ontdekte ik dat ze in Amerika verschillende namen gebruiken voor deze koek (Seven-Layer bar, Hello Dolly Bar of Magic Bar). Je kunt variĆ«ren met de ingrediĆ«nten, zo heeft Karin ze ook met gedroogde dadels, vijgen of abrikozen gemaakt.

Probeer ook eens karamelkoek met walnoten, rocky karamel of pindakoek met chocola.

Zevenlaagskoek
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
20 stukjes

Ingrediënten

  • 250 gram digestive koekjes
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram pure chocola
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 50 gram gemalen kokos
  • 75 gram rozijnen
  • 90 gram walnoten
  • 1 blikje zoete, gecondenseerde melk (397 gram)

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 195°C. Bekleed een bakvorm van 30 x 25 cm met bakpapier.

  2. Verkruimel de koekjes. Hak de chocola en de walnoten in stukjes. Was de rozijnen. Zevenlaagjescake - 005

  3. Smelt de boter en roer door de verkruimelde koekjes heen. Verdeel over de bodem van de bakvorm en duw aan met een lepel. Zevenlaagjescake - 009

  4. Strooi de kokos over de koekbodem heen. Bestrooi vervolgens met de rozijnen, bruine basterdsuiker, gehakte walnoten en de chocola. Zorg dat je alles gelijkmatig verdeelt over de bodem. Zevenlaagjescake - 013 Zevenlaagjescake - 016 Zevenlaagjescake - 021

  5. Giet de zoete, gecondenseerde melk over de koek heen. Duw alles voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Zevenlaagjescake - 025 Zevenlaagjescake - 026

  6. Zet de koek in de oven en bak hem ongeveer 25 minuten of totdat hij goudbruin is. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Zet de koek een uur in de koelkast en snij hem dan in stukken. Zevenlaagjescake - 028

4 Reacties

  1. Lekker en makkelijk, en perfect om te trakteren inderdaad! Ik heb eens iets soortgelijks gemaakt (een koekjesbodem, bestrooid met kokos, peccannoten en chocolate chips, daarover gecondenseerde melk en nadat het gebakken was nog een laag chocolade: http://avonturenindekeuken.blo.....tkoek.html en blijkbaar heet dat ‘turtle bars’ in Amerika :-). Groetjes, Marian

    Marian op 19 June 2012

  2. Ik ben ook dol op plaatkoeken, dus deze ga ik zeker snel maken! Heel handig om wat in de vriezer te hebben voor als er onverwachts visite komt. Denk dat deze ook wel in de vriezer kunnen?! Fijn dat jullie trouwens weer terug zijn met heerlijke recepten en jullie blog!! Groeten, Marja

    Marja op 19 June 2012

  3. @ Marian die ga ik ook een keer proberen! Lijkt me erg lekker.


    @ Marja je kunt ze inderdaad invriezen. Ik zou ze dan wel in stukjes snijden en ze zo invriezen (ingepakt in plastic en dan in een plastic zak), dan hoef je niet zo lang te wachten bij het ontdooien :).

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 19 June 2012

  4. Mmm… ziet er goed uit! Deze ga ik van de week uitproberen!

    Lisanne op 20 June 2012

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!