Maaltijdsalade met krokante kip en aardappel

Een heerlijke maaltijdsalade met krokante kip, aardappels, veldsla, rucola en een dressing met Parmezaanse kaas.

Gebruik voor dit recept restjes kip van bijvoorbeeld een geroosterde kip of gril zelf 150 gram kipfilet. Je kunt deze salade uiteraard ook eten met gegrilde kip in plaats van krokante kip.

Probeer ook eens salade van noedels, kip en pindakaasJamie’s caesarsalade of warme kip-currysalade.

 

Ingrediënten

  • 450 gram aardappels
  • 150 gram geroosterde kip
  • 40 gram veldsla
  • 40 gram rucola
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de krokante kip

  • 2 teentjes knoflook
  • 1ei
  • 25 gram Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 40 gram paneermeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de dressing

  • 1/2 teen knoflook
  • 35 gram Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Recept

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snij ze in vieren. Ik heb kleine aardappels gebruikt, als je grotere exemplaren hebt, snij ze dan in hapklare stukken.
  2. Stop de aardappelstukjes in een pan en vul met water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken of totdat je de stukjes makkelijk in kunt prikken met een vork.
  3. Giet de aardappels af en verhit de grill op de hoogste stand. Leg de aardappels in een ovenschaal, sprenkel er de eetlepel olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper.Salade van kip en aardappel – 04
  4. Klop het ei los in een kom. Pers de teentjes knoflook uit en meng ze in een andere kom met de geraspte Parmezaanse kaas en de paneermeel.Salade van kip en aardappel – 03
  5. Snij de kip in stukken en haal ze een voor een door het ei. Leg de stukjes vervolgens in de andere kom met de droge ingrediënten en bedek ze aan alle kanten met het mengsel. Haal zo alle stukken kip door het mengsel en leg ze op een bord.Salade van kip en aardappel – 05Salade van kip en aardappel – 06Salade van kip en aardappel – 07
  6. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de stukjes kip aan allebei de kanten goudbruin. Het vlees is al gaar, dus ze hebben in totaal maar 1 – 2 minuten nodig. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier.Salade van kip en aardappel – 09Salade van kip en aardappel – 13
  7. Pel de sjalotten en snij ze in dunne ringen.
  8. Zet de aardappels onder de grill voor 1 minuut of totdat ze goudbruin zien.Salade van kip en aardappel – 21
  9. Maak de dressing: pers het teentje knoflook uit en meng met de Parmezaanse kaas, crème fraîche en de olijfolie. Voeg het sap van de halve citroen toe en meng door elkaar. Proef de dressing en voeg eventueel nog wat olie of citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de sla over twee borden. Voeg de sjalotten toe en verdeel de helft van de dressing over de sla.Salade van kip en aardappel – 16Salade van kip en aardappel – 17
  11. Leg de krokante kip en de aardappelstukjes op de sla en verdeel de rest van de dressing eroverheen. Serveer meteen.

 


Geplaatst

in

door

Tags: