Home Page › Diner › Salade ›
Peterseliesalade met olijven
Een lekkere salade vol met smaken. Heerlijk als bijgerecht!
Afgelopen zaterdag kregen wij op de markt een grote bos peterselie mee, gratis! Omdat we niet echt van plan waren om te gaan koken met peterselie, besloten we er een peterseliesalade mee te maken. Dit is trouwens vooral handig als je peterselie in overvloed hebt. Het is niet een voor de hand liggende salade, en maak dit alleen als je van peterselie houdt! Het idee kreeg ik toen ik Nigella Lawson een peterseliesalade zag maken in Nigella Bites.
Probeer ook eens spinaziesalade met citroen en munt, sinaasappelsalade met radijs of Italiaanse spinaziesalade.
Ingrediënten
- flinke bos peterselie
- 2 eetlepels amandelen
- 2 eetlepels macademia’s
- 8 cherrytomaatjes
- 4 eetlepels olijven
- 1 eetlepel zongedroogde tomaat
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de blaadjes van de stelen peterselie af, was ze en draai ze droog in een slacentrifuge.
-
Rooster de noten in de pan (zonder boter of olie) voor een paar minuten totdat ze bruin beginnen te kleuren.
-
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snij de zongedroogde tomaat in reepjes.
-
Meng de peterselie in een kom met de tomaatjes, geroosterde noten en olijven. Besprenkel met olijfolie.
Er zijn nog geen reacties.