Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gebakken knoflookchampignons
Deze champignons worden gebakken in boter en knoflook en besprenkeld met verse peterselie.
Deze champignons waren een onverwacht succes. Arjan heeft ze gemaakt tijdens een etentje en ze waren zo snel op dat we wilden dat we er meer hadden gemaakt. Sindsdien hebben we ze nog een paar keer gemaakt en het is voor ons echt de perfecte manier om champignons te serveren, zo smaakvol! Probeer ook eens risotto met blauwe kaas en gemarineerde champignons, crostini met hoisinchampignons of linguine met kastanjechampignons.
Ingrediënten
- 250 gram kastanje- champignons
- 1 teentje knoflook
- 40 gram roomboter
- klein handje platte peterselie
- Versgemalen peper en zout
- Om te besprenkelen olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Borstel de champignons schoon en trek de steeltjes er voorzichtig uit. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit.
-
Smelt de boter in een goede bakpan. Voeg de knoflook toe en roerbak voor een minuut.
-
Voeg de champignons toe. Schep alles goed om. Zet het vuur laag en laat de champignons zo 20 minuten staan terwijl je ze af en toe omschept. Het is niet de bedoeling dat de champignons bakken (krokant worden), ze moeten in de knoflookboter sudderen. Zet het vuur lager als de champignons donkerbruin worden (of voeg wat olie of boter toe).
-
Haal de blaadjes van de peterselie en hak fijn. Voeg de peterselie, peper en zout en de olijfolie toe aan de champignons. Schep een keer om en serveer ze in een apart schaaltje.
3 Reacties
• Win op 9 February 2011 ∞
• Marian op 8 July 2011 ∞
• Linda op 4 January 2013 ∞