Home Page › Diner ›
Flan
Mexicaanse pudding uit de oven met karamel!
This is a ridiculous simplification of a traditional Mexican pudding that is no less delicious for being easy to make. You don’t always have to suffer for your art.
Dit recept komt uit Nigella Express. Het is een ongelooflijk simpel recept voor deze Mexicaanse pudding. Flan is een zwaardere versie van crème karamel, maar minder romig dan panna cotta. Zoek je iets lichters? Probeer dan eens deze vruchtengelei.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk, gezoet (ongeveer 400 gram)
- 1 blikje gecondenseerde melk, ongezoet (koffiemelk, ongeveer 350 gram)
- 3 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille extract
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Laat de suiker smelten in een pan of een tarte tatin vorm (die je ook op het gasfornuis kan gebruiken). Draai de pan terwijl de suiker smelt, maar roer niet. Laat de karamel niet te lang op het fornuis staan, dan brandt hij aan. Haal de pan meteen van het vuur als de suiker gesmolten is en giet het in de vorm (of verdeel het over de bodem van je tarte tatin vorm).
-
Meng in een kom de zoete gecondenseerde melk en de koffiemelk. Klop de eieren erdoor en voeg de vanille toe.
-
Giet het melkmengsel over de karamel.
-
Zet de tarte tatin vorm in een braadslede of grote ovenschaal. Giet kokend water in de baardslede totdat de vorm voor 2,5 cm onder water staat.
-
Bak de flan voor 45 – 50 minuten in de oven. Haal de vorm uit het waterbad en laat afkoelen.
-
Zet de flan in de koelkast en laat minstens 4 uur koud worden. Leg een bord met een rand (om ervoor te zorgen dat de karamel er niet afloopt) op de flan en draai hem om. Snij in punten.
5 Reacties
• Geert van der heide op 8 November 2009 ∞
• Nancy op 22 December 2009 ∞
• Rohini op 23 November 2011 ∞
• Lisa op 23 November 2011 ∞
• Samira Nienke op 23 December 2011 ∞