Bananenpannenkoeken

Lekkere, Amerikaanse pannenkoeken met banaan!

Als ik banana pancakes zie, denk ik meteen aan het liedje van Jack Johnson. Perfecte achtergrondmuziek bij het maken van deze pannenkoeken.

Het is een makkelijk recept, gebaseerd op een recept dat ik hier vond. Bakken gaat wat anders dan bij onze ‘standaardpannenkoeken’, je moet iets meer geduld hebben, want ze zijn wat dikker. Zet dus het vuur niet te hoog. Gebruik bananen die al een tijdje gelegen hebben (hoe bruiner, hoe beter), die hebben het meeste smaak. Als je geen karnemelk hebt, gebruik dan gewone melk en voeg daar een eetlepel azijn aan toe. Laat dat 10 minuten staan en gebruik dan in plaats van de karnemelk.

Probeer ook eens yoghurtpannenkoeken, ricottapannenkoeken met aardbeien, volkorenpannenkoeken of Amerikaanse pannenkoeken met bacon.

banana pancakes bananenpannenkoeken pannenkoeken zonder ei
Bananenpannenkoeken
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 215 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 360 ml karnemelk
  • 2 rijpe bananen
  • Om in te bakken boter
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de bananen en pureer ze met een vork.

  2. Meng in een kom de bloem, het zout, het bakpoeder en de suiker door elkaar.

  3. Giet de karnemelk er bij terwijl je goed klopt met een garde. Doe dit niet te snel, om klontjes te voorkomen.

  4. Voeg de gepureerde banaan toe en klop door elkaar.

  5. Smelt een klontje boter in een pan en laat heet worden. Schep een opscheplepel van het beslag in de pan en laat de pannenkoek met rust totdat de onderkant droog is. Draai om en bak ze nog eens een minuut.

  6. Serveer de pannenkoeken warm met poedersuiker.

2 Reacties

  1. Ik heb ze vanochtend als ontbijt gehad, heerlijk!

    Laura op 25 May 2013

  2. Wat leuk om te horen, Laura! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 25 May 2013

Reactie achterlaten