Citroenmuffins met maanzaad

Lekkere, frisse citroenmuffins gevuld met maanzaad.

Maanzaad is heerlijk in cake en cakejes. Probeer ook eens sinaasappelcake met maanzaad, kaneelmuffins of citroenkoekjes.

citroenmuffins
Citroenmuffins met maanzaad
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2,5 eetlepels maanzaad
  • 1 ei
  • 65 gram roomboter
  • 225 ml melk
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze & foto's

  1. Vet een muffinvorm goed in. dsc_00177

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Giet kokend water over de citroenen om de schil schoon te maken. Droog ze af en rasp de schil. Pers het sap uit de citroenen en doe de schil en het sap in een kom.

  4. Zeef de bloem in een andere kom. Meng het maanzaad en de suiker met de bloem.

  5. Smelt de boter en roer door het citroenmengsel.

  6. Klop het ei en de melk door het botermengsel.

  7. Roer het eimengsel door het bloemmengsel. Roer niet te lang, dan wordt het deeg taai. Zorg er wel voor dat het deeg één geheel is, maar roer daarvoor niet langer dan nodig is. dsc_00228

  8. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins 20 minuten in de oven. dsc_00233

dsc_00711

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten