Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Mokkakoekjes
Heerlijke, glutenvrije, mokkakoekjes met amaretto.
Deze koekjes lijken qua structuur op amaretti. Ik heb er voor extra smaak amaretto aan toegevoegd, maar als je dat niet hebt (of niet wil gebruiken) zou je het ook kunnen vervangen door een theelepel amandel extract. Probeer ook eens amandelbiscotti, lichte amandelkoekjes of amaretti.
Ingrediënten
- 360 gram gemalen amandelen
- 220 gram kristalsuiker
- 3 eiwitten
- 1 eetlepel instant koffiepoeder
- 1 eetlepel heet water
- 2 eetlepels amaretto
- 32 chocolade mokkabonen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
-
Meng de koffie met het hete water in een grote kom. Roer totdat je de koffie opgelost is.
-
Voeg de gemalen amandelen, de suiker, de amaretto en de eiwitten toe. Roer door elkaar tot een deeg ontstaat.
-
Vorm balletjes (ongeveer de grootte van een walnoot) van het deeg en leg er 16 op elke bakplaat (zorg ervoor dat er ongeveer 3 cm tussen elk koekje zit). Druk de balletjes zachtjes wat platter. Druk in het midden van elk koekje een mokkaboon.
-
Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Leg de koekjes dan op roosters en laat ze helemaal afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.