Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Havermoutkoekjes met rozijnen, appel en kaneel
Havermoutkoekjes met appel, rozijnen en kaneel. Snel en makkelijk te maken.
Dit zijn simpele, gezonde en heerlijk zachte koekjes. Ze bevatten alleen havermout, rozijnen, appel, kaneel en wat water en boter om het geheel te binden. Dat betekent echter niet dat ze niet yummie zijn, integendeel! De kaneel geeft aan deze variant een heerlijke smaak. Je kunt de koekjes bewaren in een luchtdichte koekjestrommel. Ze blijven op die manier het langste goed. Let op: laat de koekjes eerst goed afkoelen en stop ze dan pas in een trommel.
Kijk ook eens bij appelmoesmuffins, mueslimuffins of plaatkoek met gedroogd fruit.
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 0,75 – 2dl kokend heet water
- 50 gram gewassen rozijnen
- 50 gram gedroogde appel
- 2 eetlepels kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de gedroogde appel in stukjes.
-
Doe de havermout met het bakpoeder in een kom en roer het door elkaar.
-
Roer met een houten lepel de gesmolten boter door de havermout heen.
-
Voeg nu het kokend hete water toe. Je wil genoeg water om een samenhangend deeg te creëren. Ik had ongeveer 1,5 dl water nodig.
-
Schep het havermoutdeeg in een (met bakpapier beklede) ovenschaal. Druk met een houten lepel het geheel plat.
-
Bak voor 30 minuten in de oven (eventueel langer) totdat het geheel een goudbruin kleurtje heeft.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde koek in blokjes met een scherp mes.
Er zijn nog geen reacties.