Home Page › Zoetigheid › Plaatkoeken ›
7-laags koek
Een heerlijke koek met verschillende lagen.
Twee maanden geleden gingen Karin en ik samen bakken om te trakteren voor onze verjaardagen op school. Karin nam het recept mee voor deze lekkere repen. Ik had er nog nooit van gehoord en dat zegt wat, want ik ben dol op plaatkoeken! De koek was heerlijk en Karin was zo lief om het recept te delen (bedankt!).
Deze koek bestaat uit verschillende lagen. En nadat ik toevallig een soortgelijk recept vond in Baked: new frontiers in baking (de ‘baked bars‘), ontdekte ik dat ze in Amerika verschillende namen gebruiken voor deze koek (Seven-Layer bar, Hello Dolly Bar of Magic Bar). Je kunt variëren met de ingrediënten, zo heeft Karin ze ook met gedroogde dadels, vijgen of abrikozen gemaakt.
Probeer ook eens karamelkoek met walnoten, rocky karamel of pindakoek met chocola.
Ingrediënten
- 250 gram digestive koekjes
- 125 gram ongezouten roomboter
- 80 gram pure chocola
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 50 gram gemalen kokos
- 75 gram rozijnen
- 90 gram walnoten
- 1 blikje zoete, gecondenseerde melk (397 gram)
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 195°C. Bekleed een bakvorm van 30 x 25 cm met bakpapier.
-
Verkruimel de koekjes. Hak de chocola en de walnoten in stukjes. Was de rozijnen.
-
Smelt de boter en roer door de verkruimelde koekjes heen. Verdeel over de bodem van de bakvorm en duw aan met een lepel.
-
Strooi de kokos over de koekbodem heen. Bestrooi vervolgens met de rozijnen, bruine basterdsuiker, gehakte walnoten en de chocola. Zorg dat je alles gelijkmatig verdeelt over de bodem.
-
Giet de zoete, gecondenseerde melk over de koek heen. Duw alles voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.
-
Zet de koek in de oven en bak hem ongeveer 25 minuten of totdat hij goudbruin is. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Zet de koek een uur in de koelkast en snij hem dan in stukken.
4 Reacties
• Marian op 19 June 2012 ∞
• Marja op 19 June 2012 ∞
• Lisa op 19 June 2012 ∞
• Lisanne op 20 June 2012 ∞