Marshmallowblokjes

Rice krispies gemengd met gesmolten marshmallows, overgoten met chocola.

Coco pops zijn erg lekker om te gebruiken in deze knapperige marshmallowblokjes. Je kunt ook gewone rice krispies gebruiken als je een versie zonder chocola wil maken. Dit recept is losjes gebaseerd op ‘Marshmallow crispy squares’ uit Nigella Express. Deze snacks zijn het lekkerst op de dag waarop je ze maakt.

DSC_0185

coco pops rice krispie snacks
Marshmallowblokjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stukjes

Ingrediënten

  • 150 gram marshmallows
  • 150 gram coco pops
  • 25 gram boter
  • 150 gram pure chocolade

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de boter op laag vuur in een pan. DSC_0192

  2. Voeg de marshmallows toe en roer totdat ze helemaal gesmolten zijn. DSC_0197 DSC_0206

  3. Beleg een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20 bij 15 cm met bakpapier.

  4. Haal de pan van het vuur en roer de Coco pops voorzichtig door het marshmallowmengsel.DSC_0208

  5. Schep het marshmallowmengsel in de ovenschaal en druk voorzichtig naar beneden. Het mengsel is plakkerig, dus probeer het zo goed mogelijk. Het belangrijkste is dat de bovenkant enigszins plat is. DSC_0211

  6. Smelt de chocola op laag vuur totdat het helemaal gesmolten is. Giet het over het marshmallowmengsel en verdeel met een spatel. Laat hard worden in de koelkast en snijd in stukken. DSC_0227

DSC_0508

4 Reacties

  1. HEb dit recept uitgeprobeerd, de kinderen vonden het helemaal geweldig!!!!

    Cassie op 24 October 2010

  2. Hartstikke leuk om te horen dat het zo’n succes was! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 29 October 2010

  3. Vond het erg lekker, alleen mijn bakvorm was te klein.. dus volgende keer toch maar een grotere want dit was geen doen! haha

    laura op 3 July 2011

  4. Wat een karwei dat platdrukken! Haha bereid je maar voor!

    Ik had precies de hoeveelheid chocolade gedaan maar vond het net aan genoeg om eerlijk te zijn! Ook vond ik pure chocolade heel erg overheersend smaken, volgende keer probeer ik met melkchocolade of een mix!

    Jess op 22 May 2012

Reactie achterlaten