Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Marshmallowblokjes
Rice krispies gemengd met gesmolten marshmallows, overgoten met chocola.
Coco pops zijn erg lekker om te gebruiken in deze knapperige marshmallowblokjes. Je kunt ook gewone rice krispies gebruiken als je een versie zonder chocola wil maken. Dit recept is losjes gebaseerd op ‘Marshmallow crispy squares’ uit Nigella Express. Deze snacks zijn het lekkerst op de dag waarop je ze maakt.
Ingrediënten
- 150 gram marshmallows
- 150 gram coco pops
- 25 gram boter
- 150 gram pure chocolade
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter op laag vuur in een pan.
-
Voeg de marshmallows toe en roer totdat ze helemaal gesmolten zijn.
-
Beleg een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20 bij 15 cm met bakpapier.
-
Haal de pan van het vuur en roer de Coco pops voorzichtig door het marshmallowmengsel.
-
Schep het marshmallowmengsel in de ovenschaal en druk voorzichtig naar beneden. Het mengsel is plakkerig, dus probeer het zo goed mogelijk. Het belangrijkste is dat de bovenkant enigszins plat is.
-
Smelt de chocola op laag vuur totdat het helemaal gesmolten is. Giet het over het marshmallowmengsel en verdeel met een spatel. Laat hard worden in de koelkast en snijd in stukken.
4 Reacties
• Cassie op 24 October 2010 ∞
• Lisa op 29 October 2010 ∞
• laura op 3 July 2011 ∞
• Jess op 22 May 2012 ∞