Guinness cupcakes met Baileys

Een geweldige combinatie!

Deze cakejes zijn heerlijk. De Guinness zorgt ervoor dat de cakejes niet te zoet zijn, de Baileys past er erg goed bij. Het beslag is vloeibaar, maar dat hoort zo. Dat zorgt ervoor dat deze cakejes zo’n lekkere structuur hebben. Ik heb deze cake ook al een keer in een plaatkoek gemaakt en toen in stukken gesneden, dat gaat ook prima.

Probeer ook eens kerstcakejes, speculaascakejes met spijs of brownie cupcakes met marshmallow.

Here we are as in olden days,
Happy golden days of yore.
Faithful friends who are dear to us
Gather near to us once more.

Guinness cupcakes met Baileys
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 270 ml Guinness
  • 40 gram cacao
  • 60 gram roomboter
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel zout

Voor het glazuur

  • 2 eetlepels Baileys
  • 250 gram poedersuiker
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram roomkaas
  • 25 gram pure chocola

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Stop de Guinness, cacao, boter en de bruine basterdsuiker in een pan. Laat op laag vuur smelten terwijl je roert. Haal de pan van het vuur. Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 002 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 003 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 005

  3. Zeef in een grote kom de bloem, het zuiveringszout en het zout. Giet het Guinnessmengsel erbij en schep door elkaar. Breek dan het ei erbij en klop met een garde door elkaar. Stop wel meteen met kloppen als het geheel gemengd is. Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 007

  4. Vul een muffinvorm met papieren bakjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 008

  5. Zet de vorm in de oven en bak de cakejes 18 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de cakejes komt. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster (de cakejes zijn dan nog vrij zacht). Laat helemaal afkoelen. Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 013

  6. Stop de poedersuiker, Baileys, roomkaas en boter in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel (je kunt dit ook met de hand doen, zeef de poedersuiker dan wel eerst). Stop het mengsel in een spuitzak en decoreer de cakejes (je kunt dit eventueel ook met een mes doen). Rasp de pure chocola eroverheen. Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 017 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 020 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 022 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 023 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 025 Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 028

Guinness cupcakes met Baileysglazuur - 039

3 Reacties

  1. Gemaakt voor kerst, wat een overheerlijke cakejes! Kan natuurlijk ook niet mis met Guinness én Baileys, maar zal ze zeker vaker maken! Misschien wel met nog wat extra Baileys-glazuur, dat maakte het zo ontzettend lekker :) Thanks!

    Ingrid op 27 December 2011

  2. Hoi Ingrid, hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 December 2011

  3. Yummy cupcakes dit! Eenvoudig te maken en overheerlijk.

    Let wel op, het beslag rijst niet, dus je kunt de cupcakes bijna tot de rand toe vullen!

    Ariejan op 3 March 2013

Reactie achterlaten