Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladetaart met mokka
Een heerlijke taart met een witte chocoladevulling, een bovenkant van melkchocolade en slagroom en een garnering van mokka.
Probeer ook eens chocolade-marshmallowtaart, Nigella’s ouderwetse chocoladetaart of chocolade-karameltaart.
Ingrediënten
Voor de bodems
- 125 gram roomboter
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
- 125 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel keukenstroop
- 2 eetlepels cacaopoeder
Voor de vulling
- 20 gram roomboter
- 25 gram poedersuiker
- 50 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de bovenkant van chocola
- 50 gram melkchocolade
- 75 ml ongeklopte slagroom
Voor de garnering van mokka
- 25 gram roomboter
- 20 gram poedersuiker
- 1 theelepel oploskoffie
Staat een bodem bol? Snijd dan de bovenkant eraf om hem plat te maken.
Deze taart is het lekkerste op de dag waarop je hem maakt.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
De taartbodems maken
-
Beleg de onderkant van een 18 cm taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.
-
Mix de boter romig met de basterdsuiker.
-
Voeg de eieren toe en klop tot een romig geheel.
-
Zeef de bloem met het bakpoeder bij het eiermengsel. Spatel door elkaar.
-
Voeg de stroop, het cacaopoeder en de vanille toe. Klop of mix tot een samenhangend geheel.
-
Verdeel het mengsel in tweeën. Schep de helft in de bakvorm.
-
Bak de eerste bodem voor 20 minuten in de oven. Haal hem na 20 minuten uit de oven, til hem uit de vorm en beleg de vorm opnieuw. Schep de tweede helft van het beslag in de vorm en bak de andere helft.
De vulling maken
-
Zeef de poedersuiker.
-
Voeg de boter toe en mix tot een romig mengsel.
-
Voeg de vanille toe en mix opnieuw.
-
Smelt de witte chocola au bain marie of in de magnetron tot het vloeibaar is.
-
Roer de gesmolten chocola door het botermengsel. Laat even afkoelen.
-
Besmeer de bovenkant van één van de taartbodems met het mengsel. Smeer het mengsel uit over de hele bodem.
De bovenkant van chocola maken
-
Smelt de melkchocolade au bain marie. Je zet hiervoor een hittebestendige kom bovenop een pan met kokend water. Ik gebruik vaak een ovenschaaltje.
-
Giet de slagroom erbij en roer door elkaar.
-
Giet de chocola bovenop de taart en smeer uit met een mes of de achterkant van een lepel.
De garnering maken
-
Laat de boter zacht worden in de magnetron. Let op: hij mag niet vloeibaar worden!
-
Zeef de poedersuiker. Roer de poedersuiker door de boter.
-
Meng de oploskoffie met een theelepel heet water. Meng goed door elkaar. Voeg toe aan het botermengsel.
-
Roer het mengsel goed door elkaar en laat even staan. Stop de mokkaboter in een spuitzak en versier de bovenkant van de taart. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een boterhamzakje waar de punt vanaf geknipt is of de achterkant van een theelepel.
5 Reacties
• youri en angela op 22 July 2009 ∞
• youri en angela op 27 July 2009 ∞
• Jasper op 27 February 2011 ∞
• honkeytonkey op 4 October 2012 ∞
• Lisa op 4 October 2012 ∞