Home Page › Toetjes › Fruit ›
Panna cotta met geroosterde pruimen
Een heerlijk toetje!
Alles aan dit recept kun je voorbereiden, dus je hoeft het tijdens het eten alleen maar op te dienen. De combinatie is erg lekker! Als je liever een mengsel van fruit hebt, zou je er ook deze geroosterde vruchten bij kunnen serveren.
Probeer ook eens vanilleterrine met vers fruit, lichte panna cotta met vanille of panna cotta met vlierbloesem en frambozen.
Ingrediënten
- 10 pruimen
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 4 velletjes gelatine
- 250 ml halfvolle melk
- 250 ml ongeslagen slagroom
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg ze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met de vanillesuiker. Bak de pruimen 20 – 25 minuten of totdat ze zacht zijn. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Haal een half uur vóór serveren uit de koelkast.
-
Stop de velletjes gelatine in een bak met koud water en laat zacht worden. Zet 4 vormpjes ( klaar.
-
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit (stop het stokje in je vanille-extract of vanillesuiker). Stop in een steelpannetje. Giet de melk en de room erbij. Voeg ook de suiker toe en roer door elkaar.
-
Zet de pan op middelhoog vuur en laag goed heet worden. Als het mengsel bijna kookt, haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatinevelletjes goed uit en voeg toe aan het hete melkmengsel. Klop met een garde door elkaar om ervoor te zorgen dat alle gelatine opgelost is.
-
Giet de panna cotta in de vormpjes (125 ml per vormpje) en laat helemaal afkoelen. Zet ze nu minstens 3 uur in de koelkast.
-
Haal de pruimen een half uur voordat je wil gaan eten uit de koelkast. Draai daarna de vormpjes om op een bord en schep er wat van de pruimen naast. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.