Panna cotta met geroosterde pruimen

Een heerlijk toetje!

Alles aan dit recept kun je voorbereiden, dus je hoeft het tijdens het eten alleen maar op te dienen. De combinatie is erg lekker! Als je liever een mengsel van fruit hebt, zou je er ook deze geroosterde vruchten bij kunnen serveren.

Probeer ook eens vanilleterrine met vers fruit, lichte panna cotta met vanille of panna cotta met vlierbloesem en frambozen.

Panna cotta met geroosterde pruimen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 10 pruimen
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 velletjes gelatine
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 ml ongeslagen slagroom
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg ze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met de vanillesuiker. Bak de pruimen 20 – 25 minuten of totdat ze zacht zijn. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Haal een half uur vóór serveren uit de koelkast. Pannacotta met geroosterde pruimen - 002 Pannacotta met geroosterde pruimen - 005 Pannacotta met geroosterde pruimen - 006 Pannacotta met geroosterde pruimen - 011

  2. Stop de velletjes gelatine in een bak met koud water en laat zacht worden. Zet 4 vormpjes klaar.

  3. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit (stop het stokje in je vanille-extract of vanillesuiker). Stop in een steelpannetje. Giet de melk en de room erbij. Voeg ook de suiker toe en roer door elkaar. Pannacotta met geroosterde pruimen - 009

  4. Zet de pan op middelhoog vuur en laag goed heet worden. Als het mengsel bijna kookt, haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatinevelletjes goed uit en voeg toe aan het hete melkmengsel. Klop met een garde door elkaar om ervoor te zorgen dat alle gelatine opgelost is. Pannacotta met geroosterde pruimen - 014 Pannacotta met geroosterde pruimen - 017

  5. Giet de panna cotta in de vormpjes (125 ml per vormpje) en laat helemaal afkoelen. Zet ze nu minstens 3 uur in de koelkast. Pannacotta met geroosterde pruimen - 020

  6. Haal de pruimen een half uur voordat je wil gaan eten uit de koelkast. Draai daarna de vormpjes om op een bord en schep er wat van de pruimen naast. Serveer meteen. Pannacotta met geroosterde pruimen - 021 Pannacotta met geroosterde pruimen - 024

Pannacotta met geroosterde pruimen - 053

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!