Bruschetta Romana

Lekker geroosterd brood met geroosterde paprika, knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie.

Het recept voor deze bruschetta komt uit het Christmas cookbook van Betty Crocker. Het is een lekkere combinatie en makkelijk om te maken. Ideaal als voorgerecht of gewoon als hapje.

Probeer ook eens bruschetta met wilde champignons, stokbrood met blauwe kaas en peer of deze crostini met hoisinchampignons.

Bruschetta Romana
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 bruschetta's

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika’s uit een pot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 12 stukjes stokbrood

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. Giet de paprika’s af en snij ze in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Meng in een kom met de paprikareepjes. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout en de peper toe en schep door elkaar. Bruschetta met geroosterde paprika - 01 Bruschetta met geroosterde paprika - 04 Bruschetta met geroosterde paprika - 06

  3. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel de stukjes stokbrood over de bakplaat. Schep op elk stukje stokbrood een flinke theelepel van het paprikamengsel. Bruschetta met geroosterde paprika - 02 Bruschetta met geroosterde paprika - 08

  4. Bak de bruschetta 6 – 8 minuten in de oven of totdat de randen goudbruin zijn. Serveer meteen. Bruschetta met geroosterde paprika - 09

Bruschetta met geroosterde paprika - 18

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten