Home Page › Diner › Gevogelte ›
Oosterse maaltijdsoep met kip, kerrie en kokos
Een lekkere, romige kippensoep.
Voor dit recept is gebruik gemaakt van verse kippenbouillon (600 ml). Je kunt in plaats van verse bouillon ook gewoon bouillon gebruiken van een blokje.
Probeer ook eens Franse uiensoep, pittige groentensoep met courgette of Amerikaanse pompoensoep.
Ingrediënten
- 600 ml verse kippenbouillon
- 500 ml kippenbouillon van een blokje
- 500 ml melk
- 400 ml kokosmelk
- 20 gram margarine
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels bloem
- 200 gram gebakken kip
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram broccoli
- 50 gram spaghetti (of vermicelli)
- een handje verse koriander
- 2 stengels bleekselderij
- 3 theelepels kerriepoeder
- 4 theelepels tumeriek
- 2 bosuitjes
- Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de gebakken kipfilet in stukjes (als je dat nog niet gedaan had).
-
Snijd de broccoli, knoflook, bleekselderij, de rode ui en de bosuitjes in kleine stukjes.
-
Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de bloem toe en roer met een garde zanderig.
-
Voeg langzaam schenkend de melk toe en klop goed door elkaar zodat je geen klonten krijgt. Zet de pan even apart.
-
Verwarm in een andere pan de margarine tot het vloeibaar is. Voeg de rode ui toe en bak even kort.
-
Voeg de knoflook, bleekselderij en broccoli toe. Laat 3 minuten sudderen.
-
Voeg de gebakken kip toe.
-
Voeg nu het melkmengsel uit de andere pan toe. Roer door elkaar.
-
Voeg nu ook de verse bouillon, de rest van de bouillon en de kokosmelk toe. Laat op matig vuur heet worden.
-
Voeg de vermicelli of spaghettistukjes toe.
-
Voeg nu de kruiden toe. Roer goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout. Wil je meer pit? Voeg dan meer kerriepoeder toe. Laat de soep 5 – 10 minuten koken.
-
Voeg, net voor het serveren, de bosuitjes en de verse koriander toe.
-
Roer door elkaar. Ik heb de soep gepureerd met een staafmixer. Schep in soepkommen serveer eventueel met geroosterd brood. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties.