Home Page › Hapjes ›
Bruschetta met wilde champignons
Een heerlijk voorgerecht!
Dit is een lekker en snel voorgerecht. Het recept komt uit The Masterchef Cookbook en is bedacht door Helen Christofoli. Er staat in het recept dat je de baguettes in plakken van 5 cm moet snijden, maar dat ga ik de volgende keer niet meer doen, dat eet namelijk helemaal niet handig. Wij hebben een afbakstokbrood gebruikt en wat verse tijm toegevoegd aan het champignonmengsel.
Probeer ook eens rigatoni met asperges en eekhoorntjesbrood, gebakken knoflookchampignons of crostini met hoisinchampignons.
Ingrediënten
- 8 plakjes stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- versgemalen zout en peper
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 200 gram gemengde champignons
- 3 takjes verse tijm
- 100 ml droge, witte wijn
- 2 eetlepel versgehakte peterselie
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de knoflook en het sjalotje en hak fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk beide kanten lichtjes met wat olijfolie. Besprenkel lichtjes met zout en bak ze 8 – 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn in de oven.
-
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak het sjalotje voor 2 – 3 minuten. Voeg de knoflook en champignons toe met wat zout en peper. Trek de blaadjes van de tijm en voeg toe. Bak 10 minuten op een hoog vuur terwijl je roert of totdat ze goudbruin zijn.
-
Voeg de wijn toe aan de champignons en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken of totdat de champignons de wijn hebben opgenomen en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
-
Verdeel de plakjes stokbrood over 4 borden. Verdeel het champignonmengsel over de broodjes en bestrooi met de verse peterselie.
Er zijn nog geen reacties.