Banketstaaf

Een heerlijke, zelfgemaakte banketstaaf!

Ik heb kleine banketstaven gemaakt, dat is handig bij het gebruiken van kant-en-klaar bladerdeeg. Je kunt echter ook een lange banketstaaf maken. Maak dan zelf bladerdeeg of plak drie plakjes bladerdeeg aan elkaar. Je kunt voor dit recept kant-en-klaar amandelspijs kopen, maar maak ook zeker eens je eigen amandelspijs. Probeer ook eens bladerdeeghapjes met roomkaas, kaaskoekjes of amandelstengels.

banketstaaf banketstaaf maken geglaceerde kersen zelf banketstaaf maken
Banketstaaf
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 kleine banketstaven

Ingrediënten

  • 2 plakjes, ontdooid bladerdeeg
  • 100 gram amandelspijs
  • 3 geglaceerde kersen
  • 1 ei
  • Poedersuiker om te serveren

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 220°C

  1. Doop je vingers in water en maak de plakjes bladerdeeg licht vochtig.

  2. Verdeel de amandelspijs in twee gelijke stukken en kneed tot een rol. Leg de amandelspijs op het bladerdeeg. Banketstaaf - 002

  3. Rol het bladerdeeg op en duw de randen bij elkaar (gebruik eventueel een klein beetje water, zodat het plakt). Banketstaaf - 008

  4. Klop het ei los en bestrijk de rollen met het ei.

  5. Beleg een bakblik met bakpapier en bak de staafjes 15 – 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen. Banketstaaf - 013

  6. Halveer de kersen. Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water. Gebruik dit als ‘lijm’ om de kersen vast te plakken aan de banketstaaf. Banketstaaf - 020

  7. Bestuif de banketstaafjes met poedersuiker en serveer warm of koud.

Banketstaaf - 024

Banketstaaf - 030

1 reactie

  1. Ziet er fantastisch uit!!

    En ook hartelijk gefeliciteerd met de nieuwe site! Hij is geweldig!!

    Iris op 20 November 2009

Reactie achterlaten