Home Page › Feestdagen ›
Banketstaaf
Een heerlijke, zelfgemaakte banketstaaf!
Ik heb kleine banketstaven gemaakt, dat is handig bij het gebruiken van kant-en-klaar bladerdeeg. Je kunt echter ook een lange banketstaaf maken. Maak dan zelf bladerdeeg of plak drie plakjes bladerdeeg aan elkaar. Je kunt voor dit recept kant-en-klaar amandelspijs kopen, maar maak ook zeker eens je eigen amandelspijs. Probeer ook eens bladerdeeghapjes met roomkaas, kaaskoekjes of amandelstengels.
Ingrediënten
- 2 plakjes, ontdooid bladerdeeg
- 100 gram amandelspijs
- 3 geglaceerde kersen
- 1 ei
- Poedersuiker om te serveren
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220°C
-
Doop je vingers in water en maak de plakjes bladerdeeg licht vochtig.
-
Verdeel de amandelspijs in twee gelijke stukken en kneed tot een rol. Leg de amandelspijs op het bladerdeeg.
-
Rol het bladerdeeg op en duw de randen bij elkaar (gebruik eventueel een klein beetje water, zodat het plakt).
-
Klop het ei los en bestrijk de rollen met het ei.
-
Beleg een bakblik met bakpapier en bak de staafjes 15 – 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.
-
Halveer de kersen. Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water. Gebruik dit als ‘lijm’ om de kersen vast te plakken aan de banketstaaf.
-
Bestuif de banketstaafjes met poedersuiker en serveer warm of koud.
1 reactie
• Iris op 20 November 2009 ∞