Bladerdeeghapjes met roomkaas

Kleine bladerdeeghapjes gevuld met jam en roomkaas.

Dit is een erg simpel recept. Als je wil, kun je je eigen bladerdeeg maken. Maar je kunt ook makkelijk kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Ik heb pruimenjam gebruikt, maar gebruik vooral de jam die jij lekker vindt.

Probeer ook eens empanadas met zoete aardappel en avocado, geitenkaashapjes of pittige hapjes.

bladerdeeghapjes jam roomkaasvulling
Bladerdeeghapjes met roomkaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stukjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram, bijvoorbeeld Mon Chou of Philadelphia roomkaas
  • 3 eetlepels poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 12 theelepels jam
  • 1 ei
  • Poedersuiker, extra

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 220°C

  1. Gebruik een ronde uitsteker om drie cirkels uit elk plakje bladerdeeg te steken. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Pastry, Ragout, soep - 128

  2. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de hapjes met het eimengsel. Dit zorgt ervoor dat de hapjes mooi bruin worden in de oven.

  3. Bak de hapjes 10 – 12 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze helemaal afkoelen. Pastry, Ragout, soep - 201

  4. Gebruik een mixer om de roomkaas romig te kloppen. Mix de poedersuiker erdoorheen. Voeg de vanille toe en roer door elkaar.

  5. Snij de hapjes in met een scherp mes. Besmeer met een theelepel roomkaas en vervolgens met een theelepel jam. Pastry, Ragout, soep - 200

  6. Zet de hapjes 1 uur in de koelkast. Bestrooi vervolgens met poedersuiker en serveer!

Pastry, Ragout, soep - 217

4 Reacties

  1. Zou ik deze hapjes ook bijv een dag van te voren kunnen maken, of alleen de bladerdeeghapjes en dan op het laatste moment vullen? Ze lijken mij er lekker voor bijv een High Tea…

    Marja op 20 April 2012

  2. Hoi Marja, ik zou ze dan zeker niet vullen. En de hapjes moet je dan wel in een luchtdichte trommel bewaren, als ze namelijk vocht uit de omgeving opnemen, worden ze zacht. Vullen zou ik echt pas kort voor het serveren doen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 April 2012

  3. gebruik je gewoon de vierkante bladerdeeg plakjes uit de diepvries? dan snijd je dus uit 4 plakjes 12 rondjes. of moet je de 4 plakjes op elkaar leggen en dan uitrollen.

    angela op 26 April 2012

  4. Hoi Angela, die kun je gebruiken ja. Ik heb een grote cirkel van bladerdeeg gebruikt (zo eentje die je gebruikt als de onderkant van een taart). Je hoeft ze in ieder geval niet op elkaar te leggen en uit te rollen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 April 2012

Reactie achterlaten