Home Page › Diner ›
Bladerdeeghapjes met roomkaas
Kleine bladerdeeghapjes gevuld met jam en roomkaas.
Dit is een erg simpel recept. Als je wil, kun je je eigen bladerdeeg maken. Maar je kunt ook makkelijk kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Ik heb pruimenjam gebruikt, maar gebruik vooral de jam die jij lekker vindt.
Probeer ook eens empanadas met zoete aardappel en avocado, geitenkaashapjes of pittige hapjes.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 100 gram, bijvoorbeeld Mon Chou of Philadelphia roomkaas
- 3 eetlepels poedersuiker, gezeefd
- 1/2 theelepel vanille extract
- 12 theelepels jam
- 1 ei
- Poedersuiker, extra
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220°C
-
Gebruik een ronde uitsteker om drie cirkels uit elk plakje bladerdeeg te steken. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de hapjes met het eimengsel. Dit zorgt ervoor dat de hapjes mooi bruin worden in de oven.
-
Bak de hapjes 10 – 12 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
-
Gebruik een mixer om de roomkaas romig te kloppen. Mix de poedersuiker erdoorheen. Voeg de vanille toe en roer door elkaar.
-
Snij de hapjes in met een scherp mes. Besmeer met een theelepel roomkaas en vervolgens met een theelepel jam.
-
Zet de hapjes 1 uur in de koelkast. Bestrooi vervolgens met poedersuiker en serveer!
4 Reacties
• Marja op 20 April 2012 ∞
• Lisa op 21 April 2012 ∞
• angela op 26 April 2012 ∞
• Lisa op 26 April 2012 ∞