Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is niet moeilijk en het is vele malen lekkerder dan de pasta die je kant-en-klaar kunt kopen.

Dit recept gebruiken wij zelf altijd voor pasta en is bij ons nog nooit mislukt. We gebruiken een keukenmachine om het deeg te mixen en een pastamachine om de pasta te maken. Je hoeft echt geen dure pastamachine te hebben om zelf lekkere pasta te maken. Veel Italianen hebben zelf niet eens een pastamachine en . Wij zijn zelf helaas niet zo behendig met een deegroller, dus vandaar de machine. Je hoeft de pasta niet meteen te gebruiken, maar kunt het drogen over een speciale pastadroger of gewoon een kleerhanger. Na 1 – 2 dagen is de pasta uitgedroogd en kun je het in een luchtdichte bak voor 2 – 3 maanden bewaren. Zorg wel dat je zeker weet dat de pasta droog is. Je kunt dit controleren door een stukje fijn te duwen, het moet helemaal verkruimelen. Let op dat je zelfgemaakte pasta niet te lang kookt. 2 minuten in kokend water is vaak al voldoende. Gedroogde pasta heeft wel wat langer nodig.

Maak met deze pasta eens cannelloni met drie soorten kaas, spaghetti Bolognese, tagliatelle of ravioli.

Zelf pasta maken
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 5 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng in een keukenmachine de bloem, de olie en het ei tot een kruimeldeeg (paar seconden). Je kunt dit ook met de hand doen. Maak dan een kuiltje in de bloem en schenk de olie en het ei erbij, kneed het dan tot een samenhangend deeg. dsc_00024 dsc_00035

  2. Vorm van het deeg een bal en pak dit in met plastic folie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast. dsc_00364

  3. Bestuif een werkblad en een deegroller met bloem. Neem 1/3 van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de wijdste stand op de pastamachine. Haal het deeg nu net zo lang door de pastamachine totdat je bij de een-na-laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad. dsc_00065 dsc_00073 dsc_00086 dsc_00197

  4. Maak nu de pasta die je zelf wil. Maak je eigen verse lasagnevellen, cannelloni, ravioli, noodles, spaghetti, tagliatelli etc.

dsc_00533

2 Reacties

  1. Hallo!

    Heerlijke pasta, erg goed gelukt! met iets kleinere eieren is 3 eieren en 300gr bloem wel een betere verhouding, maar goed, dat blijft altijd een beetje uitproberen.

    De pasta droogt mooi en gisteren heb ik er cannelloni gevuld met mascarpone, spinazie en pijnboombitten, met een verse tomatensaus van gemaakt. Yummi :)

    Bedankt voor het maken van jullie website, fijn beschreven recepten, duidelijk wat de bedoeling is en wat je nodig hebt.

    Veel plezier!

    Janine op 22 January 2012

  2. Hoi Janine, bedankt voor je tip en je reactie! Die cannelloni klinkt heerlijk. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 January 2012

Reactie achterlaten