Spaghetti Bolognese

Een recept voor een klassieker: spaghetti Bolognese

Probeer ook eens Italiaanse spinaziesalade, rundercarpaccio of spaghetti met spinazie en Parmezaanse kaas.

Spaghetti Bolognese
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
5 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 dl runderbouillon
  • 3 dl rode wijn
  • 2 blikken (400 gram) stukjes tomaat uit blik
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram spaghetti
  • Geraspte kaas eventueel
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Snijd de ui, paprika, wortel en bleekselderij in stukjes.

  2. Pel de knoflook en pers uit met de knoflookpers.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, paprika, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Roerbak dit voor 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

  4. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel tot het gehakt bruin is. 3391710509_5fd09f890f

  5. Voeg de wijn, bouillon en de tomaten toe. Schep door elkaar. Breng aan de kook. 3392521668_c1cc707fa3

  6. Voeg de suiker toe en laat zachtjes pruttelen.

  7. Laat de saus 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe.

  8. Kook na 50 minuten de spaghetti in een pan met ruim kokend water.

  9. Voeg peper en zout naar smaak toe.

  10. Schep de spaghetti op borden. Verdeel de saus erover. Bestrooi eventueel met geraspte kaas. 3392522786_7bb317bef0

3392524232_0bedc4410a

1 reactie

  1. Ik heb deze gisteren gemaakt en nog wat oregano aan toegevoegd, heerlijk!

    Emma Hendrickx op 13 November 2010

Reactie achterlaten