Home Page › Diner ›
Spaghetti Bolognese
Een recept voor een klassieker: spaghetti Bolognese
Probeer ook eens Italiaanse spinaziesalade, rundercarpaccio of spaghetti met spinazie en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de ui, paprika, wortel en bleekselderij in stukjes.
-
Pel de knoflook en pers uit met de knoflookpers.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, paprika, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Roerbak dit voor 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel tot het gehakt bruin is.
-
Voeg de wijn, bouillon en de tomaten toe. Schep door elkaar. Breng aan de kook.
-
Voeg de suiker toe en laat zachtjes pruttelen.
-
Laat de saus 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe.
-
Kook na 50 minuten de spaghetti in een pan met ruim kokend water.
-
Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Schep de spaghetti op borden. Verdeel de saus erover. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
1 reactie
• Emma Hendrickx op 13 November 2010 ∞