Home Page › Diner ›
Toad in the hole
Een echt Engels gerecht: worstjes in een beslag, gebakken in de oven.
Helaas maken wij in Nederland geen worstjes die zo lekker zijn als de Engelse ‘sausages’, maar onze saucijzen vormen een goede vervanging. Dit is een basisrecept, varieer vooral met de kruiden.
Probeer ook een sheperd’s pie, gebraden kip met groenten of gehaktbrood.
Ingrediënten
- 4 saucijzen
- 110 gram bloem
- 1 ei
- 300 ml melk
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- Zout en peper naar smaak
Voor de jus
- 25 gram boter
- 1 ui
- 450 ml runderbouillon
- 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Zeef de bloem in een kom. Voeg de peterselie, zout en peper toe en roer door elkaar.
-
Breek het ei in de bloem en voeg een derde van de melk toe. Roer met een garde totdat je een klontvrij beslag hebt.
-
Voeg de rest van de melk toe en klop totdat je een samenhangend beslag hebt.
-
Pel de ui en snijd in stukjes.
-
Verdeel de ui over de bodem van een ovenschaal (bijvoorbeeld een lasagneschaal). Leg de saucijzen erop, besprenkel met olijfolie en bak voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal de schaal uit de oven. Draai de saucijzen om en giet het beslag eroverheen.
-
Zet de schaal terug in de oven en bak nog eens voor 20 – 25 minuten. De saucijzen moeten goudbruin zijn en het beslag mag niet meer vloeibaar zijn.
-
Maak de jus. Snijd de ui in kleine stukjes.
-
Laat de boter smelten in een steelpan en bak de ui voor 4 – 5 minuten op middelhoog vuur totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de bouillon toe en roer door elkaar.
-
Voeg de bloem toe en klop met een garde tot een samenhangend geheel. Breng zachtjes aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat 1 – 2 minuten koken om het mengsel wat in te laten dikken.
-
Serveer de jus over de saucijzen.
Er zijn nog geen reacties.