Home Page › Diner ›
Gehaktbrood
Het recept voor een gehaktbrood, het recept zegt het al: een brood van gehakt!
Het brood wordt in de oven gebakken. Wil je een pittig gehaktbrood? Voeg dan een gesneden rode peper toe.
Probeer ook eens gehaktballen uit de oven, spaghetti Bolognese of Mexicaanse nacho’s.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram paneermeel
- 2 eieren
- 3 theelepels mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
Snijd het gehaktbrood in plakken en giet er witte bonen in tomatensaus overheen. Eet met bijvoorbeeld een salade.
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snijd hem in stukjes.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bak de ui in een bakpan met 2 eetlepels olijfolie zachtjes aan.
-
Voeg de koriander, de komijn en de rozemarijn toe.
-
Bak de ui op laag vuur voor ongeveer 10 minuten tot de stukjes bruin beginnen te worden.
-
Zet het vuur uit en laat de ui afkoelen.
-
Strooi het paneermeel in een kom.
-
Voeg de mosterd en de oregano toe.
-
Voeg het gehakt toe. Kneed door elkaar. Bestrooi met peper en zout.
-
Voeg de stukjes ui én de eieren toe.
-
Kneed het geheel tot een samenhangende bal. Is het mengsel te droog? Voeg dan één eetlepel olijfolie toe. Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe.
-
Vet een ovenschaal in.
-
Kneed de bal tot een langwerpig, broodvormige deeg. Leg het brood in de ovenschaal.
-
Bestrijk het brood rondom met olijfolie.
-
Bak het gehaktbrood voor 35 minuten in de oven.
Er zijn nog geen reacties.