Home Page › Diner ›
Spaghetti met spinazie en Parmezaanse kaas
Een snel pastagerecht met spinazie.
Je kunt voor dit gerecht ook verse spinazie gebruiken, alleen dan zou ik er wat ongeklopte room aan toevoegen om het geheel romig te maken. Gebruik Parmezaanse kaas van goede kwaliteit, dat is namelijk de smaakmaker in dit gerecht.
Probeer ook eens Italiaanse spinaziesalade, spaghetti Bolognese of een pastaschotel met ham en kaas.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 gram, á la crème spinazie
- 200 gram spaghetti
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram, geraspt Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar smaak
- Tabascosaus eventueel, naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur, draai het vuur laag en laat sudderen.
-
Breng een grote pan met water aan de kook.
-
Rasp ondertussen de schil van de citroen. Meng de schil met de Parmezaanse kaas.
-
Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook via de bereidingswijze gaar.
-
Voeg ondertussen de spinazie toe aan het uimengsel. Roer door elkaar en voeg het Parmezaanse kaasmengsel toe. Roer goed door elkaar en laat door en door warm worden.
-
Giet de pasta af en meng het spinaziemengsel erdoorheen. Voeg naar smaak peper, zout en tabascosaus toe.
Er zijn nog geen reacties.