Home Page › Diner ›
Spaghetti met rucola
Rucola wordt meestal gebruikt in salades, maar je kunt ook heel goed warm eten. Dit pastarecept gebruikt rucola als één van de smaakmakers.
Dit recept is een goed voorbeeld van hoe je spaghetti kunt eten zonder grote scheppen tomatensaus eroverheen. Een eenvoudige combinatie van goede olijfolie, knoflook en kruiden — in dit geval rucola, maar ook basilicum smaakt erg goed — is al voldoende voor een heerlijk pastagerecht.
Dit gerecht is vooral lekker als het een beetje pit heeft (maar wees voorzichtig met de chilli’s!). Gebruik daarom liever gedroogde pasta in plaats van verse, zelfgemaakte pasta — die past beter bij romige, ‘natte’ sauzen. In dit recept worden blokjes chorizo gebruikt, en daarmee wordt de spaghetti een volledige maaltijd. Zonder vlees is het een prima bijgerecht bij kip met Parmezaanse kaas, gevulde aardappelschijven met salami of Parmezaanse hamburgers. Maar je kunt natuurlijk ook altijd klassieke spaghetti bolognese eten.
Ingrediënten
- 100 gram chorizo
- 1 ui
- 1 halve teen knoflook
- 1 flinke handvol rucola
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 150 gram spaghetti
- 4 el olijfolie
- 1 rode peper (gedroogd, optioneel)
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de chorizo in blokjes van een halve centimeter en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Was de rucola en rasp de kaas. Als je een pepertje toevoegt dan kun je die alvast fijn hakken.
-
Bak de chorizo in een flinke koekenpan in twee eetlepels olie op middelhoog vuur geurig en knapperig, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de ui en knoflook toe en laat deze op een laag vuur in ongeveer 5 minuten zacht en glazig worden. Voeg eventueel het pepertje toe.
-
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de gewassen rucola toe aan de chorizo en ui, en schep het goed om tot het iets begint te slinken.
-
Rond deze tijd zou de spaghetti klaar moeten zijn. Giet deze af, meng er de rest van de olie door en voeg het dan toe aan de pan met chorizo, ui en rucola. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
-
Serveer de pasta direct met een flinke handvol geraspte parmezaanse kaas er overheen.
Er zijn nog geen reacties.