Home Page › Diner › Salade ›
Salade met verse vijgen, blauwe kaas en prosciutto
Een geslaagde combinatie!
Serveer met wat stokbrood en je hebt een lekkere maaltijdsalade. Het recept komt van deze site.
Probeer ook eens kip met verse vijgen en sherry, vijgen met blauwe kaas en honing of warme vijgentaartjes.
Ingrediënten
- 4 verse vijgen
- 100 gram zachte, blauwe kaas
- 2 handjes rucolamelange
- 6 plakjes prosciutto
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 2 eetlepel extra vierge olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verdeel de sla over twee borden.
-
Was de vijgen, snij het steeltje van de vijgen af en snij ze in vieren. Verdeel over de sla.
-
Verdeel de kaas en de prosciutto over de sla.
-
Besprenkel de salade met de azijn en de olijfolie.
Er zijn nog geen reacties.