Home Page › Toetjes › Fruit ›
Warme vijgentaartjes
Bladerdeegtaartjes met verse vijgen.
Deze taartjes zijn snel en makkelijk om te maken, ideaal als toetje. Probeer ook eens snelle pruimentaartjes, vijgen met blauwe kaas en honing of bladerdeeghapjes met roomkaas.
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 2 verse vijgen
- 2 eetlepels pistachenoten
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rooster de pistachenoten in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden. Haal ze uit de pan en hak ze in stukken.
-
Snij de hoeken van het bladerdeeg af zodat je een cirkel hebt. Maak een inkeping in het deeg op ongeveer een centimeter van de rand (snij het deeg niet helemaal door). Dit zorgt ervoor dat je een mooie rand krijgt. Leg de bodems op de bakplaat.
-
Haal de steeltjes van de vijgen af en was ze. Snij ze in plakjes.
-
Besprenkel de binnenkant van de cirkels bladerdeeg met wat van de honing. Leg de vijgen in een cirkel op de honing (niet op de rand, dan rijst het niet goed). Strooi de pistachenoten eroverheen. Besprenkel met de rest van de honing.
-
Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei. Bestrooi met de kristalsuiker.
-
Zet de taartjes 10 – 15 minuten in de oven of totdat de taartjes goudbruin worden. Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of met poedersuiker.
4 Reacties
• Caroline Brouwer op 6 October 2011 ∞
• Lisa op 6 October 2011 ∞
• Lilian op 20 October 2011 ∞
• Lisa op 21 October 2011 ∞