Pizza Calzone

Een pizza, alleen dan opgevouwen.

Deze Calzone wordt gevuld met Bolognesesaus. Van oudsher worden deze pizza’s echter door de Italianen gevuld met kliekjes van de vorige dagen. Stop er dus in wat je wil, maar probeer hem zeker eens met deze Bolognesesaus. Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van een recept voor pizza in de broodmachine. Als je geen broodmachine hebt, gebruik dan dit recept voor pizzadeeg.

Probeer ook eens zelfgemaakte ravioli met geitenkaas en spinazie, cannelloni met drie soorten kaasof Indiase currypizza!

Pizza Calzone
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 stuks

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 280 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 390 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 7 gram (1 zakje) gist

Voor de vulling

  • Bolognesesaus voor 4 personen
  • 100 gram verse spinazie
  • 4 theelepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Begin met het water en stop vervolgens de rest van de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Zet de machine aan op de deegstand. Dit duurt ongeveer 1,5 – 2 uur. dsc_00205 dsc_00187

  2. Bestrijk de binnenkant van een kom lichtjes met een beetje olie (1 theelepel).

  3. Haal het deeg uit de machine (het is normaal dat het deeg plakkerig is) en stop het in de kom. Kneed met je handen en wentel het deeg in de olie. Het wordt nu een mooi soepel deeg. Laat het deeg even staan terwijl je de pastasaus maakt. dsc_002211 dsc_00265 dsc_00289

  4. Warm de pastasaus op met de verse spinazie totdat de spinazie geslonken is. Laat nu ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen om het mengsel wat in te laten dikken. Als je pastasaus te nat is, loopt de vulling namelijk uit je pizza. Zet het gas uit en laat afkoelen terwijl je de pizza’s maakt. dsc_00403

  5. Verwarm de oven voor op 230°C.

  6. Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit in een cirkel met een met bloem bestoven deegroller. Het deeg moet ongeveer zo dik zijn als een muntstuk. dsc_00457 dsc_00497

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op de bakplaat. Het is belangrijk dat je dit doet vóórdat je de pizza’s vult, je kunt ze dan namelijk een stuk moeilijker verplaatsen.

  8. Schep een deel van de vulling op één helft van de pizza. Verdeel er een deel van de kaas over. Vouw de andere helft van het deeg terug en vouw de randen terug. Besprenkel met een theelepel olijfolie per pizza. dsc_00549 dsc_00595

  9. Bak de pizza in 15 – 25 minuten gaar. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van je pizza. De bovenkant van de pizza moet goudbruin zijn.

dsc_00798

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten