Home Page › Diner ›
Lasagna con Chorizo
Dit recept voor lasagne is snel en gemakkelijk, maar je zet er een heerlijk romantisch diner voor twee mee op tafel.
Lasagne is typisch comfort food. Er is iets heerlijks eenvoudigs en bevredigends aan een grote, geurige ovenschotel met goudbruine kaas. Misschien is het dat je niet hoeft na te denken over wat je op je vork prikt? Elke individuele hap is een combinatie van alle smaken.
Maar hoewel lasagne zich prima op de bank voor de televisie laat eten, kun je er ook iets speciaals van maken. In dit recept gebruiken we kleine ovenschaaltjes om twee kleine porties lasagne te maken. Combineer dat met een glas wijn en wat stokbrood met kruidenboter, en je hebt een romantisch diner voor twee. Als dat geen veelzijdigheid is.
Deze lasagne bevat chorizo, in plaats van het meer traditionele gehakt. Dat geeft een hoop smaak aan de saus; zorg er dus voor als je zelf gehakt gebruikt, dat je dan de saus vooraf proeft en op smaak brengt met extra kruiden. De tomatensaus wordt in een handomdraai in de keukenmachine gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook met de hand snijden en in de pan mengen. Je zult dan iets meer kooktijd nodig hebben om een gladde saus te krijgen. En deins niet terug voor het stokbrood met kruidenboter; een eenvoudig pistoletje met supermarkt-kruidenboter heb je samen al voor minder dan een euro; er is dus geen reden om dat over te slaan.
Hou je van pasta uit de oven? Kijk dan ook eens naar Cannelloni met drie soorten kaas. In plaats van de tomatensaus in dit recept kun je het recept voor bolognese-saus gebruiken. En je lasagnebladen kun je in de winkel kopen, maar zelf pasta maken is natuurlijk wel zo lekker. En wat dacht je van Italiaanse panna cotta toe?
Ingrediënten
- 125 gram chorizo
- 1 ui
- 2 bollen mozzarella
- 50 gram parmezaanse kaas
- 6 kleine lasagnebladen
- 1 kleine wortel
- 1 teen knoflook
- 200 gram gepelde tomaten (uit blik)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el Olijfolie
- 1 el italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de chorizo in blokjes van een halve centimer, snijd de mozzarella in dunne plakken en snipper de ui.
-
Bak de chorizostukjes op middelhoog vuur in de olie ongeveer 5 minuten aan. Voeg dan de ui toe en laat deze in de geurige chorizo-olie zacht en glazig worden op laag vuur, ongeveer 10 minuten.
-
Meng de tomatenstukjes, tomatenpuree, wortel, kruiden en knoflook in de keukenmachine tot een saus. Om de wortel wat grof te houden en de saus niet te glad te maken, heb ik de saus niet te lang gehakt.
-
Giet de tomatensaus bij de chorizo en ui in de pan, en voeg desnoods een kopje water toe. Draai het vuur naar middelhoog om de saus aan de kook te brengen, en draai het dan terug om het even te laten pruttelen tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Leg ondertussen de mozzarella, parmezaanse kaas en lasagnebladen klaar. Neem twee schaaltjes en vul deze met lagen saus, twee kazen en dan pasta. Je kunt dat waarschijnlijk drie keer herhalen. Eindig met een laag kaas.
-
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan het folie, verwarm de oven naar 200°C en zet de schaaltjes terug tot de kaas mooi bruin is geworden, ongeveer 10 – 15 minuten.
-
Laat de lasagne eventjes afkoelen, en serveer dan met een stokje stokbrood, wat kruidenboter en een glas wijn. Eet smakelijk!
2 Reacties
• Ingrid op 22 June 2011 ∞
• Lisa op 26 June 2011 ∞