Fusilli met spinazie en spekjes

Een perfect gerecht voor doordeweekse dagen.

Dit maakten mijn ouders vroeger vaak, zij gebruikten meestal macaroni. Het is doodsimpel, heeft maar 4 ingrediënten en is erg lekker. Het is een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt en toch even snel iets lekkers wilt maken. Voor de kruidenkaas kun je bijvoorbeeld Boursin gebruiken.

Probeer ook eens pastasalade met gerookte kip en pesto, cottage pie of jambalaya.

fusilli pasta met spinazie snelle pasta
Fusilli met spinazie en spekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram fusilli
  • 450 gram (bevroren) spinazie a la crème
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 50 gram kruidenkaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Zet een grote pan met heet water op het vuur en breng aan de kook.

  2. Stop ondertussen de spinazie in een pan en laat op laag vuur ontdooien en warm worden terwijl je af en toe roert. Ga, terwijl de spinazie ontdooit, verder met het bakken van de spekjes. Fusilli met spinazie - 001 Fusilli met spinazie - 009

  3. Bak de spekblokjes in een pan zonder boter of olie in 4 – 6 minuten gaar (hoe langer je ze bakt, hoe knapperiger ze worden). Fusilli met spinazie - 004

  4. Stop de pasta in het kokende water en kook in 7 – 8 minuten beetgaar. Giet af en stop terug in de pan. Fusilli met spinazie - 005 Fusilli met spinazie - 010

  5. Voeg de ontdooide spinazie toe aan de pasta en schep door elkaar. Fusilli met spinazie - 011 Fusilli met spinazie - 013

  6. Schep de roomkaas erdoorheen en voeg de spekjes toe. Roer door elkaar en serveer meteen. Fusilli met spinazie - 017 Fusilli met spinazie - 018 Fusilli met spinazie - 020

Fusilli met spinazie - 024

5 Reacties

  1. Heb dit vanmiddag klaargemaakt. Heel lekker en snel klaar. Ik heb wel verse spinazie gebruikt en dan sojaroom erbij gedaan en geitekaas met kruiden omdat ik sinds kort geen andere melkproducten meer mag eten.

    Lies Capoen op 15 September 2010

  2. Heb het vandaag gemaakt…en het was gewoon echt lekker (en goedkoop). Restjes pasta gebruikt, goedkope kr. kaas 60 euro cent, spekblokjes 80 eurocent, en spinazie a la crème 64 euro cent. Maar heb wel voor 15 euro gegeten :) :)

    op 3 February 2011

  3. Net klaargemaakt en het smaakte prima. Mijn man deed er nog wat peper en zout door, maar dat is per persoon/smaak verschillend.

    Jantina op 21 November 2011

  4. Dit is een super heerlijk gerecht… Mijn man vraagt regelmatig wanneer we het weer eten…

    marijke op 18 June 2012

  5. Wij eten dit regelmatig, kleine variatie die je kunt maken: -spinazie a la creme boursin gebruiken ipv los spinazie/kruidenkaas (dan worden het 3 ingredienten :) ) -Kipblokjes met kipkruiden ipv spekjes

    Myrte op 16 July 2012

Reactie achterlaten