Home Page › Diner ›
Fusilli met spinazie en spekjes
Een perfect gerecht voor doordeweekse dagen.
Dit maakten mijn ouders vroeger vaak, zij gebruikten meestal macaroni. Het is doodsimpel, heeft maar 4 ingrediënten en is erg lekker. Het is een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt en toch even snel iets lekkers wilt maken. Voor de kruidenkaas kun je bijvoorbeeld Boursin gebruiken.
Probeer ook eens pastasalade met gerookte kip en pesto, cottage pie of jambalaya.
Ingrediënten
- 200 gram fusilli
- 450 gram (bevroren) spinazie a la crème
- 125 gram magere spekblokjes
- 50 gram kruidenkaas
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een grote pan met heet water op het vuur en breng aan de kook.
-
Stop ondertussen de spinazie in een pan en laat op laag vuur ontdooien en warm worden terwijl je af en toe roert. Ga, terwijl de spinazie ontdooit, verder met het bakken van de spekjes.
-
Bak de spekblokjes in een pan zonder boter of olie in 4 – 6 minuten gaar (hoe langer je ze bakt, hoe knapperiger ze worden).
-
Stop de pasta in het kokende water en kook in 7 – 8 minuten beetgaar. Giet af en stop terug in de pan.
-
Voeg de ontdooide spinazie toe aan de pasta en schep door elkaar.
-
Schep de roomkaas erdoorheen en voeg de spekjes toe. Roer door elkaar en serveer meteen.
5 Reacties
• Lies Capoen op 15 September 2010 ∞
• op 3 February 2011 ∞
• Jantina op 21 November 2011 ∞
• marijke op 18 June 2012 ∞
• Myrte op 16 July 2012 ∞