Home Page › Brunch ›
Crostini met hoisinchampignons
Een lange naam voor een klein, maar erg smakelijk, gerechtje!
Wij hebben dit een keer op in een restaurant als voorgerecht en vonden het erg lekker. Vandaar dat we nu onze eigen versie gemaakt hebben, heerlijk als voorgerecht of als hapje op een feestje. Hoisinsaus is een Chinese saus die zowel in een toko als in de meeste supermarkten te vinden is. De champignons moeten ongeveer een uurtje marineren, zodat ze smaken goed in kunnen trekken. Wij hebben een bakje seizoenmelange van de Albert Heijn gebruikt. Hierin zitten bundelzwammen, cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons. Je kunt uiteraard zelf een mix van paddenstoelen samenstellen. Verse gember is goed ingepakt perfect te bewaren in de vriezer. Je kunt het dan gebruiken als je het nodig hebt én het is veel makkelijk om te raspen. Probeer ook eens hartige soesjes met zalmvulling, gebakken camembert of geitenkaashapjes.
Ingrediënten
- 150 gram paddenstoelen
- 2 portobello’s
- 1 (afbak)ciabatta
- om in te bakken olijfolie
Voor de marinade
- 6 eetlepels Hoisinsaus
- 2 flinke teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 theelepels sojasaus
Bereidingswijze & foto's
-
Borstel de champignons schoon. Snij ze allemaal in stukken van ongeveer 2 cm.
-
Bak de champignons even kort in een eetlepel olijfolie in een bakpan (ongeveer 2 – 3 minuten). Laat ze afkoelen en schep ze dan in een bak die je af kunt sluiten.
-
Stop de Hoisinsaus in een kom. Pel de knoflook, pers de teentjes uit en roer door de Hoisinsaus. Schil de gember en rasp hem fijn, voeg toe aan de hoisinsaus. Roer de sojasaus erdoorheen.
-
Schep de marinade op de champignons en laat 1 uur marineren.
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de ciabatta in plakken van ongeveer 2 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven voor ongeveer 8 minuten of totdat de plakken er goudbruin uitzien.
-
Stop ondertussen de champignons met de marinade in een pan en zet op het vuur. Bak voor 3 – 5 minuten op middelhoog vuur of totdat de saus voldoende ingedikt is.
-
Schep de champignons op de crostini’s en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.