Home Page › Diner ›
Chorizosalade met kikkererwten
Een snelle chorizosalade!
Soms heb je geen tijd of zin om te koken. Een makkelijke maaltijd als deze is dan een goede optie. Chorizo is zo’n geweldige smaakmaker, dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om er een gerechtje omheen te bouwen. Eigenlijk is dit gewoon een ‘gooi alles bij elkaar’ maaltijd, maar daarom niet minder lekker! Probeer ook eens snelle Mexicaanse tortilla’s, snelle pasta met chorizo of gevulde wraps.
Ingrediënten
- 100 gram gedroogde chorizo
- 200 gram kikkererwten uit blik
- handje cherrytomaten
- handje rucolamelange
- naar smaak limoensap
Bereidingswijze & foto's
-
Haal het velletje van de worst af en snij in stukjes.
-
Bak de chorizo in een bakpan op laag vuur voor een paar minuten. Haal de pan van het vuur.
-
Halveer de cherrytomaten. Laat de kikkererwten uitlekken en was ze.
-
Meng in een kom de rucola, kikkererwten, cherrytomaten en de chorizo. Besprenkel eventueel met wat bakvet van de chorizo en met wat limoensap. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties.