Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gevulde aardappelschijven met salami
In dit recept wordt van aardappelpuree en bloem een beslag gemaakt dat vervolgens gefrituurd wordt tot een aardappelcakeje.
Ik heb alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine gedaan, maar je kunt ook alles erg fijn snijden en vervolgens mengen met de aardappelpuree, het ei en de bloem.
Probeer ook eens gehaktballen uit de oven met salami, geroosterde aardappels of aardappelpakora’s.
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram salami
- 3 eetlepels melk
- 10 gram boter
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- Zonnebloemolie om te frituren
- Versgemalen zout en peper
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
Deze aardappelschijven zijn erg lekker bij een spinaziesalade en een gehaktbal uit de oven.
Dip deze aardappelschijven eens in een tomatensalsa!
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 15 minuten totdat ze zacht zijn.
-
Haal de pan van het vuur en giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp de aardappels tot puree.
-
Snijd de bleekselderij, ui, knoflook en salami in stukken en stop ze in de keukenmachine. Maal heel fijn.
-
Schep de puree door het uimengsel en voeg de bloem, het ei, zout en peper, chilipoeder en het paprikapoeder toe.
-
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (de olie moet ongeveer 2 cm hoog staan) totdat hij begint te roken. Schep met een lepel het beslag in de pan. Bak er niet teveel tegelijk, dan koelt de olie te erg af. Draai de cakejes na 1 – 2 minuten om.
Er zijn nog geen reacties.